Focuri de armă, trase către cinci bărbați care au agresat un echipaj al Poliției de Frontieră. Trei persoane au ajuns la spital – Esential

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au tras mai multe focuri de armă către un grup de cinci bărbați care au agresat echipajul care i-a oprit pentru control, doi dintre aceștia fiind răniți, informează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în jurul orei 03.30 dimineață, un echipaj din sectorul Petea aflat în misiune direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuțe de înmatriculare.

”S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent”, se spune în comunicat.

Acesteau au fost somate, însă nu s-au conformat așa că au fost trase șase focuri de armă în plan vertical. Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor, în urma cărora două persoane au fost rănite, spune Poliția de Frontieră.

La căutare au participat mai multe echipaje, cei cinci fiind găsiți în pădure.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvîrșirea infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *