Fostul ministru Decebal Traian Remeș a murit – Esential

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș, în vârstă de 71 de ani, a murit vineri seară a declarat pentru Mediafax Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare, unde Remeș a fost internat mai mult timp.

Fostul ministru Decebal Traian Remeș a murit acasă, la Baia Mare, după ce joi familia a cerut externarea.

“Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit”, a declarat Sorina Pintea.

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000.

În februarie 2013, instanța supremă l-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remes pentru trafic de influență la trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboșul”. În același dosar, fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan a fost condamnat și el tot la 3 ani de închisoare cu executare.

Dosarul a fost deschis de DNA prin autodenunțul unuia dintre co-inculpați (Gheorghe Ciorbă). Acesta le-a dezvăluit procurorilor că, pe 13 septembrie și 23 septembrie 2007, i-a dat lui Decebal Traian Remes produse alimentare (cârnați și palincă) în valoare de 1.500 lei și suma de 15.000 de euro, prin intermediul fostului ministru al Agriculturii Ioan Mureșan, în scopul favorizării firmei Construct Europromt SRL Certeze, aparținând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă, la câștigarea a două licitații publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare.

În octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul “Caltabosul”, TVR a difuzat în jurnalul de seară imagini video de la o întâlnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan, în care acesta din urmă îi da un plic, precum și înregistrări audio referitoare la licitații.

Remeș a fost eliberat condiționat în februarie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *