Fostul oficial FBI, arestat pentru legături cu un oligarh rus. El l-a acuzat pe Donald Trump că era marioneta lui Putin

0

Charles McGonigal, care era agentul special responsabil cu contrainformaţii în Biroul FBI din New York, a fost arestat din cauza legăturilor sale cu Oleg Deripaska, un miliardar rus care a fost sancţionat de Statele Unite. 

McGonigal s-a retras din FBI în 2018. El a fost arestat sâmbătă după-amiază după ce a sosit pe aeroportul JFK în urma călătoriei în Sri Lanka, au declarat surse din forţe de ordine pentru ABC News. 

McGonigal a pledat nevinovat faţă de rechizitoriul în faţa a patru capete de acuzare. 

Judecătorul a ordonat să fie eliberat pe o cauţiune de 500.000 de dolari şi să i se impună restricţii de călătorie şi de a contacta orice persoană asociată cu cazul în care este investigat. 

El a fost acuzat împreună cu un interpret al instanţei, Sergey Shestakov, care a lucrat cu Deripaska.

McGonigal, în vârstă de 54 de ani, este acuzat  de încălcarea sancţiunilor SUA, încercând să-l scoată pe Deripaska de pe lista sancţiunilor.  

McGonigal şi Shestakov, care au lucrat pentru FBI, ar fi convenit în 2021 să investigheze un oligarh rus rival în schimbul unei mite de la Deripaska, potrivit Departamentului de Justiţie.  

Acum, ambii se confruntă cu acuzaţii de spălare de bani, pe lângă acuzaţiile pentru încălcarea sancţiunilor. Fiecare dintre cele patru capete de acuzare presupune o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

„FBI se angajează să pună în aplicare sancţiunile economice menite să protejeze Statele Unite şi aliaţii noştri, în special împotriva activităţilor ostile ale unui guvern străin şi ale actorilor săi”, a declarat Michael Driscoll, director adjunct al FBI într-un comunicat.

„Oligarhii ruşi precum Oleg Deripaska exercită o influenţă malignă globală în numele Kremlinului şi sunt asociaţi cu acte de mită, extorcare şi violenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *