Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde 3 tinere au ars de vii, dat în urmărire națională / El a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare – Esential

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde în 2014 trei tinere au murit într-un incendiu puternic, a fost dat în urmărire națională de către Poliție, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Măsura a fost luată în condițiile în care nu a fost găsit la domiciliu și nici nu s-a predat, după ce a fost condamnat definitiv la 9 ani și o lună de închisoare.

Potrivit surselor citate, marți seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din Constanța au mers la domiciliul lui George Karam, din zona orașului Ovidiu, pentru a pune în executare mandatul de condamnare la închisoare.

Întrucât nu a fost găsit la locuința sa și nici nu s-a predat Poliției, el a fost dat în urmărire națională, au precizat sursele citate.

În 5 aprilie 2014, trei tinere – o cântăreață și două dansatoare – au murit într-un incendiu produs în restaurantul Beirut din Constanța. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului și nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la niște probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, fusese montată și menținută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe din instruire în domeniul situațiilor de urgență false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. În urma incendiului alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *