Fostul vicepreședinte ANAF Șerban Pop, trimis în judecată de DNA / Este acuzat că a luat mită 2,5 milioane de euro – Esential

Fostul vicepreședinte al ANAF Șerban Pop, acuzat de procurorii anticorupție că ar fi primit mită două milioane și jumătate de euro de la un om de afaceri pentru a aproba o soluție fiscală individuală anticipată legată de o tranzacție, a fost trimis în judecată de DNA. Pentru această sumă, procurorii i-au pus sechestru pe bunuri și poprire pe conturi.

DNA a anunțat miercuri trimiterea în judecată a lui Șerban Pop, fost vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada 31 ianuarie – 23 decembrie 2008, Șerban Pop, vicepreședinte ANAF, i-ar fi cerut unui om de afaceri 5 milioane de euro, din care ar fi primit 2,5 milioane de euro. El ar fi primit banii în patru tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși.

Procurorii DNA spun că fostul vicepreședinte ANAF ar fi primit acești bani pentru aprobarea unei soluții fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacție încheiată între compania omului de afaceri și o societate de stat și a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA.

“După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasaţi de firma omului de afaceri ar fi fost transferaţi într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferaţi mai departe în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar”, mai spun procurorii.

Anchetatorii au pus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de fostul vicepreședinte ANAF, precum și poprire asupra sumelor de bani din conturile acestuia, până la concurenţa sumei de 2.500.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, cu solicitarea de menținere a măsurilor asigurătorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *