FOTO Pârtia Olimpică de schi și telegondola de la Borșa au fost inaugurate luni / Cât a costat investiția – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pârtia olimpică de schi şi telegondola din staţiunea montană Borşa, situată la poalele Munţilor Pietrosul Rodnei, au fost inaugurate luni.

Investiţia, în valoare de 90 de milioane de lei, a fost realizată cu fonduri guvernamentale şi de la Consiliul Judeţean Maramureş.

„Acest obiectiv de investiţii reprezintă cel mai important proiect în domeniul turistic la ora actuală în România şi face parte din Planul de dezvoltare a judeţului pe care l-am prezentat maramureşenilor. Proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei, a fost susţinut şi finanţat de guvernele PNL, în 2020 fiind alocate 21 de milioane de lei, iar anul acesta 62 de milioane de lei. De asemenea, şi Consiliul Judeţean Maramureş a susţinut cofinanţarea acestui proiect important pentru turismul maramureşean”, a spus într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Telegondola de la Borşa parcurge o distanţă de 2,6 kilometri şi are o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Pârtiile din această staţiune au o capacitate de 5.000-7.000 de schiori. În acest sezon au fost date în folosinţă două noi pârtii – o pârtie cu instalaţie de nocturnă, în lungime de 3 kilometri, şi una în lungime de 4 kilometri. Ambele au tunuri de zăpadă artificială, formată din apa unui lac cu acumulare.

spot_imgspot_img