FOTO Resturile unei rachete rusești lansate asupra Ucrainei au căzut în Republica Moldova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bucăți dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova de o patrulă a poliției de frontieră, informează Ministerul de Interne de la Chișinău.

Resturi ale unei rachete rusești au căzut în Republica MoldovaFoto: mai.gov.md

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, anunță Ministerul moldovean de Interne, într-un comunicat.

Conform sursei citate, din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliție pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

„Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, se precizează în comunicat.

Resturile unei rachete rusești, descoperite în Republica Moldova (Foto: www.mai.gov.md)

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. „Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate”, precizează MAI moldovean.

Amintim că Rusia a lansat sâmbătă după-amiază un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forţând oamenii să se adăpostească în timp ce sirenele răsunau în toată ţara, la doar câteva ore după atacurile aeriene de dimineaţă, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

spot_imgspot_img