FOTO Stadion nou în SuperLiga – Cât va costa noua bijuterie a celor de la FC Argeș

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Guvernul României a aprobat în sedința de miercuri construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Jucatorii celor de la FC ArgesFoto: Inquam Photos / Vali Marin

Nou stadion Nicolae Dobrin va costa 495 de milioane de lei

„Obiectivul va fi construit pe un regim de înălțime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje) și va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare.

Prin acest proiect, se urmărește clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare și de categoria I – nivel internațional de competiție, conform prevederilor regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”.

Investiția va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegații oficiale și reprezentanții mass-media, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) și o sală de forță.

De asemenea, va beneficia de zone pentru activități comerciale, de alimentație publică și recreere, de spații urbane exterioare, precum și de un adăpost pentru protecție civilă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei și este finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare și execuție este de 36 de luni”, informează siteul oficial al echipei FC Argeș.

spot_imgspot_img