FOTO VIDEO Deputat rus din Lugansk, fost comandant separatist al așa-zisei Republici Populare, a murit după ce mașina în care se afla a sărit în aer

Date:

Un deputat susținut de Rusia din orașul Lugansk din estul Ucrainei a fost ucis miercuri în explozia unei mașini, a anunțat guvernatorul pus de Moscova la conducerea regiunii, potrivit Reuters.

Mihail Filiponenko a murit după ce mașina i-a sărit în aerFoto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia

Mihail Filiponenko, deputat în parlamentul creat de ruși Luganskul ocupat și fost înalt oficial de securitate în regiune, a murit după ce o bombă amplasată într-o mașină a explodat, a spus fiul său, citat de o agenție de știri locală.

Filiponenko, care a fost activ în mișcarea separatistă pro-rusă din Lugansk începând din 2014, a fost unul dintre comandanții de top ai armatei așa-numitei Republici Populare Lugansk.

În septembrie, el a fost ales în parlamentul regional în urma unui vot care a atras o amplă condamnare internațională.

Exploziile cu bombă care au vizat înalți oficiali instalați de Moscova în părți ale Ucrainei pe care Federația Rusă pretinde că le-a anexat au devenit o obișnuință după februarie 2022.

Lugansk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat de la începutul invaziei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related