Franţa va livra foarte curând Ucrainei tancuri uşoare fără şenile

0

Miniştrii ar fi discutat, de asemenea, despre organizarea unei instruiri rapide pentru ucraineni în vederea operării tancurilor.

 

Preşedintele Volodymyr Zelensky i-a mulţumit preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru decizia de a furniza Ucrainei tancuri uşoare şi vehicule blindate de luptă Bastion după o discuţie telefonică la începutul anului.

 

A fost pentru prima dată când o ţară a fost de acord să ofere tancuri fabricate în Occident Ucrainei – o livrare pe care Kievul o cere de luni de zile – deschizând calea pentru mai multe livrări de tancuri.

 

Guvernul britanic a dezvăluit planurile de a livra tancuri Ucrainei pentru a o ajuta în lupta sa împotriva agresiunii ruseşti, a raportat Financial Times zilele trecute.

 

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat, de asemenea, livrarea de tancuri moderne Leopard 2 de fabricaţie germană către Ucraina. Totuşi, întrucât tancurile sunt produse în Germania, este necesară aprobarea guvernului german pentru exportul lor.

 

După luni de negocieri, Germania a anunţat pe 5 ianuarie că va furniza Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Marder. Cu toate acestea, la 9 ianuarie, un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că ţara sa nu are planuri de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2. Declaraţia a venit la o zi după ce Habeck a declarat pentru ARD că posibilitatea livrării tancurilor „nu poate fi exclusă”.

 

Lipsa unei coordonări mai largi între partenerii europeni a fost prezentată în mod constant de către Germania ca fiind motivul pentru care nu a preluat conducerea livrării de Leopard. Prin urmare, Parisul face presiuni asupra Germaniei pentru ca aceasta să accepte să trimită tancuri Leopard în Ucraina înaintea unui summit franco-german din 22 ianuarie, a relatat Politico, citând un oficial francez neidentificat.

 

Polonia exercită, de asemenea, presiuni asupra Berlinului, făcând apel public la o coaliţie largă între aliaţii occidentali pentru a preda tancuri Leopard Ucrainei.

 

Statele Unite au anunţat în comun că vor furniza Ucrainei vehicule de luptă Bradly.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *