Friteuze gastronomice profesionale, pentru preparate speciale

Mâncărurile prăjite, nu doar cartofii prăjiți, sunt foarte populare, deoarece se pregătesc ușor și au un gust deosebit de bun. Nu e de mirare că ele sunt servite în majoritatea fast-food-urilor, precum și în restaurante sau alte unități de catering.

Friteuza profesională, un must-have în orice bucătărie HoReCa

O friteuză gastronomică este așadar un dispozitiv care poate fi găsit în majoritatea localurilor care servesc mâncare. Calitatea acestui echipament HoReCa va determina confortul muncii personalului restaurantului, nu doar gustul crocant al mâncărurilor ce aduce satisfacție consumatorilor.

Chipsuri de cartofi sau realizate din alte tipuri de legume aflate în trendurile culinare ale momentului, pește prăjit, aripioare de pui în pesmet crocant, toate acestea și multe alte alimente preparate rapid, au un gust mult mai bun, dacă sunt prăjite în ulei foarte încins. Din acest motiv o friteuză gastronomică este echipamentul de bază al multor unități de catering.

Lucrul în bucătărie cu o friteuză profesională de înaltă calitate este rapid, sigur și curat. Profesioniștii o adoră.

Cele mai bune friteuze profesionale disponibile în prezent pe piață sunt fabricate din materiale de înaltă calitate. De regulă au structura din oțel inoxidabil și un control precis al temperaturii.

La TC Romania Crown Cool găsești dispozitive de acest gen cu diverse capacități, cu o singură cameră și cu două camere de lucru (compartimente), cu o serie de funcții moderne.

Găsești aici modele cu o „zonă rece”, adică posedând un sistem special care împiedică arderea reziduurilor alimentare și denaturarea gustului specific al diverselor categorii de alimente ce se prăjesc rapid.

Citește și: Este sigur să comanzi alimente fast food pe timpul pandemiei?

Ce friteuză de alimente profesională merită să alegi?

Friteuzele gastronomice profesionale se caracterizează prin atribute de eficiență și durabilitate mai mari, decât ale aparatelor similare de uz casnic, precum și o calitate înaltă a manoperei. Acestea sunt universale, nu sunt destinate numai pentru prepararea cartofilor prăjiți, ci și pentru prăjirea peștelui, a legumelor și a unor produse de patiserie.

Cu toate acestea, există și dispozitive dedicate anumitor produse în mod exclusiv, precum ar fi friteuzele de pește, sunt de asemenea disponibile pentru vânzare la distribuitorii ce oferă dotări pentru profesioniștii din HoReCa.

Componenta denumită „zona rece” are o mare influență asupra calității și gustului alimentelor preparate în respectiva friteuză. Friteuzele de catering echipate cu această soluție constructivă sunt protejate mult mai eficient împotriva arderii reziduurilor alimentare.

Pentru o mai mare precizie a prăjirii și, prin urmare, și pentru obținerea preparatului perfect, merită să alegi un dispozitiv tip friteuză cu o gamă largă de reglare a temperaturii.

Când vine vorba de funcționarea dispozitivului în sine, eficiența friteuzei, dată în kilograme de alimente ce se prăjesc pe oră, va fi extrem de importantă. Acest parametrul indică cantitatea de produs pe care o putem procesa într-un anumit timp.

De asemenea, chiar merită să alegi un dispozitiv cu funcție automată de filtrare a uleiului folosit la prăjire.

Când se lucrează cu ulei fierbinte, siguranța este extrem de importantă pentru personalul din bucătărie (aceia care utilizează propriu-zis  echipamentul gastronomic sau efectuează alte operațiuni în zona de gătire).

Tocmai din acest motiv ar trebui să se acorde atenție la achiziția unei friteuze, soluțiilor constructive inovatoare, inclusiv la dotarea acesteia cu un cablu de alimentare rezistent la ulei și grăsimi (se folosesc mai nou fire siliconate), un termostat de siguranță și utilizarea unor mânere rezistente la căldură.

În cele din urmă, durabilitatea dispozitivului este de asemenea importantă. Există friteuze gastronomice cu carcase din oțel inoxidabil de înaltă calitate, echipate cu încălzitoare performante. Un astfel de design al friteuzei garantează durata de viață mai lungă și rezistența la factorii externi care apar în orice bucătărie profesională.

Intră pe tcromania.com și alege de acolo modelul de friteuză de care ai nevoie în unitatea ta de catering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *