FT: Donald Trump a avut un ton „furios” faţă de Boris Johnson din cauza deciziei de a acorda Huawei un rol în construirea sistemului 5G din Marea Britanie – International

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut un ton „furios” faţă de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-o conversaţie pe tema deciziei Guvernului de la Londra de a permite companiei Huawei să aibă un rol în construirea sistemului de telecomunicaţii 5G, afirmă oficiali citaţi de Financial Times, anunță Mediafax.

Boris Johnson a discutat telefonic cu Donald Trump săptămâna trecută, imediat după ce a anunţat decizia de a permite companiei chineze să participe la construirea viitoarei infrastructuri de telecomunicaţii din Marea Britanie. Guvernul de la Londra a luat decizia prin ignorarea poziţiei Administraţiei Donald Trump, care se opune colaborării cu Huawei din raţiuni de siguranţă naţională.

Conform unui oficial care cunoaşte conţinutul conversaţiei, Donald Trump a avut un ton „furios” faţă de Boris Johnson şi s-a exprimat în termeni plastici, denunţând decizia acestuia privind colaborarea cu Huawei.

Un alt oficial a confirmat că discuţia dintre Donald Trump şi Boris Johnson a fost „foarte dificilă”.

Oficiali britanici citaţi de FT s-au declarat surprinşi de vehemenţa tonului lui Donald Trump faţă de Boris Johnson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *