Funeraliile Papei Emeritus Benedictus al XVI-lea. Cei îndoliaţi s-au adunat pe străzi la Vatican pentru a asista la ceremonie

 

UPDATE 08:00 – Cei îndoliaţi se adună la Vatican. Ceaţa s-a instalat între timp 

Cu mult înainte de zori, călugăriţele şi preoţii au fost printre primii cei care au ocupat străzile Romei pentru a încerca să găsească cel mai bun loc posibil pentru înmormântare.

Mii de oameni au intrat acum în Piaţa Sf. Petru şi aşteaptă sosirea sicriului fostului Papă Benedict.

Muzica de orgă se revarsă prin difuzoare în jurul pieţei şi încălzeşte atmosfera în această zi rece. 

Capacitatea  pieţei este de 60.000 de oameni, dar se aşteaptă ca mulţi alţii să vină la Vatican pentru a încerca să găsească un punct de observaţie pentru a-l vedea pe Papa Francisc conducând liturghia pentru predecesorul său.

 

UPDATE 07:00 –  BBC: Cine va fi astăzi prezent la înmormântare?

 
Pentru că Benedict al XVI-lea nu mai era în funcţia de lider suprem al Bisericii Romano-Catolice, doar delegaţiile guvernelor din Italia şi Germania sunt invitate oficial la înmormântare.

Nu va fi o înmormântare de stat.

Cu toate acestea, mulţi membri regali şi lideri europeni vor participa în calitate privată, inclusiv regina mamă Sofia a Spaniei şi regele Filip al Belgiei şi soţia sa, regina Mathilde.

Şefii de stat ai Poloniei, Sloveniei, Portugaliei şi Ungariei se vor deplasa şi ei la Roma pentru a-şi aduce omagiul, precum şi ministrul francez de Interne Gerard Darmanin.

Mitropolitul Antonie va reprezenta Biserica Ortodoxă Rusă.

Şi, desigur, vor participa şi peste 400 de episcopi şi 4.000 de preoţi.

Cardinalului Joseph Zen i sa permis să părăsească Hong Kong pentru a participa la înmormântare, scrie BBC. 

Ştirea iniţială – Înmormântarea Papei Emeritus Benedictus al XVI-lea se va desfăşura pe 5 ianuarie 2023 în Piaţa Sf. Petru, la ora 9:30 după ora Italiei. 

Ceremonia va fi condusă de Papa Francisc, transmite Sky News. 

La înmormântare vor participa episcopul Georg Ganswein, secretarul său personal din 2003, şi episcopul Diego Ravelli.

Va fi pentru prima dată când un papă va participa la o înmormântarea  predecesorului său, conform New York Times , descrisă ca un „precedent neobişnuit”. 

Moartea Papei emerit lasă îndureraţi 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, inclusiv 870,774 de romano-catolici şi 150,593 de greco-catolici din România. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *