Gafă majoră a ministrului Sănătății. Ce a putut face în plină conferință de presă – Capital

O fotografie cu ministrul Sănătăţii a devenit virală pe internet, după ce Ioana Mihăilă a făcut o gafă. La o conferinţă de presă din curtea Prefecturii Sibiu, ministrul a avut un pupitru pentru a face declaraţii.

Ministrul Sănătății s-a aşezat, însă, pe partea opusă, nu unde se aflau microfoanele. Modelul pupitrului pentru declaraţii este unul standard, cu partea înclinată spre persoana care vorbește, pentru ca aceasta să-și așeze foile de pe care citește.

Șeful DSP Sibiu, medicul militar Daniel Chelcea, care i-a urmat ministrului Sănătăţii la declaraţii, a vorbit tot din partea opusă a pupitrului, nefiind pe partea corectă.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă (41 de ani), medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu. Ea a fost propusă pentru funcția de ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă și soțul său, tot medic, dețin o clinică privată la Oradea. În calitate de secretar de stat în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă s-a ocupat în special de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în sănătate.

Ioana Mihăilă va fi al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă (41 de ani) și soțul său, și el medic, au înființat o clinică privată la Oradea. Cei doi au împreună doi copii.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Odată cu fondarea PLUS, Ioana Mihăilă s-a implicat în politică și a devenit președintele organizaţiei judeţene Bihor.

De asemenea, Ioana Mihăilă a făcut parte din celula de criză PLUS COVID şi a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

 

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *