Generalul rus Alexander Lapin, comandant al Districtului Militar Central, ar fi fost demis. Kadîrov îl numise „o mediocritate” după ce pierdut Lîmanul

0

General-colonelul Alexander Lapin, care a fost acuzat anterior de liderul cecen Ramzan Kadîrov că a pierdut bătălia de la Liman, ar fi fost demis, relatează Ukrainska Pravda și Meduza.

La periferia oraului Liman din DonetkFoto: Captura video

Sâmbătă, o serie de surse mass-media ruse, inclusiv televiziunea cecenă de stat, au raportat despre demiterea lui Lapin.

Lapin a fost recent criticat de Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, la începutul lunii octombrie, acesta din urmă făcându-l pe generalul care a pierdut Lîmanul „o mediocritate”.

Potrivit lui Kadîrov, Lapin, responsabil de această zonă de apărare, nu le-a oferit ocupanților mobilizați din regiunea Lugansk mijloacele necesare și că el s-ar fi „ascuns” la Lugansk.

În vară, președintele Vladimir Putin i-a acordat lui Lapin titlul de Erou al Rusiei. Potrivit șefului cecen Ramzan Kadyrov, titlul era legat de capturarea Lisiceanskului, deși Kadîrov a spus că „de fapt, nu era nici pe departe acolo”.

Cu toate acestea, Meduza subliniază că nu există nicio confirmare oficială a informației destituirii acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *