Generatoare de ozon: avantaje, dezavantaje, istoric si utilizare

Ozonul este molecula compusa din 3 atomi de oxigen. Foarte instabil, acesta are cateva calitati considerabile: este 100% ecologic, nu lasa reziduuri chimice si reuseste sa elimine virusurile, bacteriile, mucegaiurile sau mirosurile neplacute din aer si din apa.

Ozonul a fost descoperit destul de tarziu ( in 1840) si a fost o adevarata revolutie. Din 1893 a inceput sa fie folosit ca dezinfectant in apa de baut, din 1906 a fost realizata prima fabrica de purificare a apei iar din 1909 a fost folosit pe post de conservant alimentar. Astazi, pe www.ozonfix.ro oricine poate achizitiona generatoare de ozon destinate utilizarii casnice si se poate bucura de toate avantajele sale.

Care sunt avantajele ozonului?

Este cel mai puternic oxidant si dezinfectant din lume. Acesta poate fi folosit pentrru tratamentul solutiilor apoase si gazoase si ucide in doar cateva secunde agentii patogeni. Este folosit adesea pentrru tratarea apei potabile, pentru eliminarea mirosurilor si a mucegaiurilor si partea cu adevarat atractiva este ca nu afecteaza PH-ul si nu are efecte negative asupra sanatatii.

Care sunt dezavantajele ozonului?

Pe lista cu dezavantaje se numara faptul ca poate degrada materialele, oxidandu-le. De asemenea, poate afecta animalele de companie si plantele, insa numai daca este folosit necoresponzator. De fapt, toate produsele care oxideaza au aceleasi efecte neplacute, motiv pentru care exista cateva reguli de folosire a generatorului de ozon.

Acesta trebuie sa fie folosit pentru o perioada de pana la 60 de minute, trebuie sa fie folosit intr-un mediu destul de uscat si este de preferat ca plantele, animalele de companie si oamenii sa nu stea in incaperea in care se foloseste.

Cum poate fi utilizat ozonul?

Utilizarea ozonului poate fi facuta in foarte multe moduri, atat in domeniul privat, cat si in domeniul industrial. Iata doar cateva dintre cele mai frecvente modalitati prin care poti folosi aceasta molecula:

  • Poti imbunatati calitatea apei potabile, indepartand agentii patogeni, micropoluantii si alte elemente din aceasta;
  • Poti purifica apa din piscina, inlocuind clorul. Desi clorul este eficient, acesta poate afecta ochii si aparatul respirator si poate usca pielea si parul;
  • Poti imbunatati calitatea aerului din incaperi, eliminand mirosul de tutun, de benzina si motorina, de mucegai sau de alimente putrezite;
  • Iti poti igieniza masina;
  • Poti crea un mediu perfect pentru depozitarea alimentelor. Carnea, cartofii, ceapa sau fructele rezista mult mai bine intr-o incapere puternic ozonizata, deoarece nu are microbi si bacterii care sa ii grabeasca degradarea;

Ozonul este folosit adeseori in piscicultura, la imbutelierea apei plate sau carbogazoase si la imbutelierea vinului.

De asemenea, este folosit si in medicina alternativa, deoarece are efecte incredibile asupra organismului. ozxonoterapia stimuleaza producerea de leucocite, creste nivelul de oxigen din sange, distruge bacteriile, are efect fungicid, inhibeaza celulele canceroase si creste elasticitatea si plasticitatea globulelor rosii.

Daca alegi sa iti cumperi un generator de ozon, asadar, alegi sa ii oferi corpului tau sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *