Germania va trimite Ucrainei o baterie suplimentară Patriot și vehicule Marder

Statele Unite și Germania vor furniza Ucrainei echipamente militare suplimentare, au anunțat joi cele două națiuni într-o declarație comună, în urma unei convorbiri telefonice între președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz, potrivit Reuters.

Sistemul PatriotFoto: Dominika Zarzycka / ddp USA / Profimedia

Statele Unite vor furniza vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, în timp ce Germania va furniza vehicule de luptă pentru infanterie Marder, au precizat cele două națiuni.

De asemenea, Germania va furniza o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot, în urma donației Washingtonului de luna trecută, se arată în declarație, adăugând că cele două națiuni vor saluta “donații suplimentare de sisteme de apărare antiaeriană și vehicule de luptă” ale aliaților.

Noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina va include aproximativ 50 de vehicule de luptă Bradley, au declarat joi doi oficiali americani, unul dintre aceștia precizând că pachetul va avea o valoare de aproximativ 2,8 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Miercuri, președintele Joe Biden a declarat că se ia în considerare trimiterea în Ucraina a vehiculelor de luptă Bradley, un element de bază al armatei americane, pentru a ajuta la combaterea invaziei Rusiei.

Cel mai recent pachet de securitate pentru Ucraina ar urma să fie prezentat vineri, au declarat oficialii.

Din pachetul de aproximativ 2,8 miliarde de dolari, aproximativ 800 de milioane de dolari provin din finanțarea militară externă pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze arme, a declarat unul dintre oficiali.

Restul fondurilor provin din Autoritatea prezidențială de retragere (Presidential Drawdown Authority – PDA) pentru Ucraina, care permite Statelor Unite să transfere rapid din stocuri, fără aprobarea Congresului, articole de apărare precum Humvee-uri, camioane și muniții, ca răspuns la o situație de urgență.

Vehiculul blindat cu un tun puternic, care este fabricat de BAE Systems Plc, a fost folosit ca element de bază de armata americană pentru a transporta trupe pe câmpurile de luptă încă de la mijlocul anilor 1980.

Armata dispune de mii de Bradley, ceea ce ar putea oferi ucrainenilor mai multă putere de foc pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, Biden nu va trimite tancuri Abrams în Ucraina, ceea ce ucrainenii au solicitat.

Ce spune un general american care a fost comandant pe astfel de blindate în „Furtuna deșertului”

Generalul american Mark Hertling a a fost comandant de Bradley în „Furtuna deșertului”. „Așa cum am spus acum câteva zile, am fost comandant de Brad (Bradley) în Desert Storm. Brad-ul (sau IFV/CFV) NU este un tanc, dar poate fi un ucigaș de tancuri… și un transportor de trupe. (IFV=Vehicul de Luptă al Infanteriei, CFV= Vehicul de Luptă al Infanteriei Mecanizate).

Pe turelă are: 2 rachete antitanc TOW, tun automat Bushmaster de 25 mm, mitralieră coaxială de 7,62, toate eficiente la distanțe mari. Două imagini cu CFV-ul nostru din 1990-91, prima variantă a lui Brad, cu „sacii de nisip ai săracului” și cu suportul de bagaje adăugat.

Acesta a fost un vehicul grozav. Am atacat eficient tancurile irakiene, blindatele BMP și alte ținte. Deși este un vehicul cu șenile, nu are multe probleme complicate legate de motor și turelă.

Consum bun de benzină, viteză maximă de aproximativ 65 de kilometri pe oră pe teren accidentat, mentenanță minimă, protecție și putere de foc solide. Variantele de infanterie au mult spațiu în spate pentru soldați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *