Ghid de nursing de Lucretia Titirca

In zilele noastre, avem posibilitatea sa ne alegem ce meserie ne dorim, deoarece optiunile au devenit din ce in ce mai numeroase, de-a lungul timpului aparand fel si fel de noi domenii in care putem sa activam si din care putem sa ne castigam traiul zilnic.

Cu toate astea, exista unele meserii care sunt nemuritoare, iar printre acestea se numara si cea de asistent medical (sau nursing), care dainuie inca din cele mai vechi timpuri. Grija pentru semenii nostri (care dainuie inca din cele mai vechi timpuri) este ceva normal si aceasta vine in mod natural in special din partea celor care empatizeaza cu suferinta altor persoane, fie ca sunt bolnave, in convalescenta sau in recuperare si se afla in incapacitatea de a se descurca pe cont propriu.

Pentru cei care simt o chemare catre acest domeniu sau catre cei care se afla de putin timp pe acest drum, recomand cu cea mai mare incredere Ghid de Nursing, carte redactata de Lucretia Titirca, deoarece este o lucrare foarte bine structurata, fiind un ghid de nursing ce face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene oferind informatii extrem de utile, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescent, cand acesta – in cele mai multe dintre cazuri – nu este capabil sa se descurce pe cont propriu. Mai pe scurt, este o lucrare potrivita pentru cei care doresc sa se faca asistenti medicali, prin prisma informatiilor pe care aceasta carte le cuprinde.

DE CE VA RECOMAND SA CITITI ACEASTA CARTE?

In primul rand, pentru ca este redactata de un specialist in domeniu, care stie tot ce tine de aceasta meserie sis tie cum sa transmita informatia, astfel incat sa fie clar inteleasa.

In al doilea rand, cartea ofera informatii complete si corecte pe acest subiect, deci poate reprezenta un inceput bun. Contine informatii utile pe care le poti pune in practica, daca esti asistent/a medical/a sau pe care le poti folosi in viata de zi cu zi, in cazuri sau urgente medicale care nu sunt extrem de grave si care pot fi tratate si la domiciliu, in confortul casei tale, ori de cate ori este nevoie.

Este normal ca o persoana care lucreaza in domeniul sanatatii sa isi imbogateasca zilnic cultura generala, deoarece este un domeniu in care mereu vei avea ceva de invatat (sau cum imi place mie sa zic, in aceasta meserie se invata mereu, nu doar in timpul facultatii / cursurilor).

Nu este deloc usor sa fii asistent/a medical/a, dar cu siguranta multumirea sufleteasca este o recompensa pe masura. Daca simti ca ai o chemare pentru aceasta meserie, simti ca esti o fire empatica ce rezoneaza cu suferinta celor din jur, atunci mai mult ca sigur vei gasi ‘’Ghid de Nursing’’, de Lucretia Titirca o lectura utila si de mare ajutor, pentru tine si pentru cei pe care ii ai in grija, mai ales daca esti la inceput de drum si iti doresti sa evoluezi din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *