Ghid util pentru achizitionarea parchetului laminat

instalare-parchet-laminat

Cauti sa oferi casei sau biroului tau un aspect imbunatatit prin instalarea unei noi pardoseli? Avand la dispozitie atat de multe optiuni, procesul de cumparare poate fi coplesitor. Acest ghid ajuta la simplificarea deciziei, oferindu-ti toate detaliile de care ai nevoie pentru a gasi cel mai bun parchet laminat pentru aplicatia ta.

Pardoselile cu aspect de lemn sunt cele mai populare in acest moment, iar parchetul laminat este o modalitate accesibila prin care poti obtine aspectul dorit de lemn. O solutie care asigura durabilitate si o intretinere redusa, parchetul laminat continua sa fie alternativa pardoselilor din lemn, in ciuda celorlalte tendinte in crestere, cum ar fi placi de vinil sau ceramica. Acest tip de podea sintetica a aparut pe piata pardoselilor in anii 1970, ca fiind o prima alternativa artificiala pentru lemnul natural.

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este o alternativa accesibila la pret a lemnului sau a pardoselilor din piatra. Exista foarte multe modele si oferte de parchet laminat disponibile pe piata, ceea ce inseamna ca este foarte usor sa alegi pardoseala potrivita pentru tine. Parchetul laminat este o optiune populara pentru spatiile care sunt oferite spre inchiriere, dar este ideal si pentru locuinte si afaceri. Aspectul realist al lemnului, impreuna cu durabilitatea si curatarea usoara, fac din parchetul laminat o pardoseala preferata de foarte multe persoane.

De ce sa alegi parchet laminat?

Durabilitatea parchetului laminat il fac o optiune excelenta pentru zonele cu trafic intens sau casele cu copii si animale de companie. Acest tip de parchet are un strat superior rezistent la uzura, zgarieturi si pete. Un alt avantaj al parchetului laminat este faptul ca este conceput cu detalii care imita aspectul de lemn natural, lemn uzat, lemn dur sau neted. Fiind realizat cu imagini care pot imita orice aspect sau model, este foarte usor sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine. In plus, exista si modele de parchet laminat care sunt rezistente la apa, insa pentru montarea acestui tip de pardoseala este nevoie sa mai achizitionezi cateva materiale de constructii, cum ar fi silicon pentru etansare.

Parchetul laminat este usor de instalat si nu necesita materiale de fixare, avand un design interblocant. Placile se fixeaza cu usurinta prin sistemul click, deseori nefiind necesar sa apelezi la specialisti.

Alegerea parchetului laminat

Atunci cand achizitionezi noul parchet laminat, trebuie sa tii cont de culorile mobilierului din camera. In plus, daca alegi sa instalezi parchet in incaperi cu umiditate crescuta, ar trebui sa te orientezi spre un tip de parchet laminat rezistent la apa si umezeala.

Parchetul laminat este de obicei disponibil in grosimi de 7 milimetri pana la 12 milimetri. Cand compari calitatea parchetului laminat, retine ca unii producatori includ in descriere grosimea produsului si inclusiv, detalii despre placi si straturi, precum si despre rezistenta la umezeala. Toate tipurile de parchet laminat ofera un nivel similar de rezistenta la lovituri, zgarieturi si indoire. Parchetul laminat mai gros este mai rezistent la indoire cauzata de zonele inegale din pardoseala si mai potrivit pentru reducerea zgomotului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *