Grindeanu, despre „reșaparea” lui Ponta în guvern: În mod sigur, Marcel Ciolacu știe ce plusuri îi aduce Victor Ponta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sorin Grindeanu spune că Marcel Ciolacu „știe, în mod sigur” ce plusuri îi aduce Victor Ponta în calitate de consilier pe probleme economice și evită să spună clar dacă ar fi de acord cu reîntoarcerea lui Ponta în PSD: „În mod sigur este o personalitate”.

Marcel Ciolacu si Victor PontaFoto: Inquam Photos / George Calin

  • „Dacă prim-ministrul a considerat necesar să îl ia… Se cunosc foarte bine.
  • Marcel Ciolacu a fost în postura de consilier al lui Victor Ponta atunci când acesta era premier, deci e un fel de rocadă”, a declarat ministrul Transporturilor, luni seară, la Digi 24, despre aducerea lui Ponta în guvern, în funcția de consilier onorific al lui Marcel Ciolacu.

Grindeanu a spus că cooptarea lui Ponta de către Ciolacu nu a fost discutată în PSD, pentru că este vorba despre o funcție în guvern.

  • „Premierul are consilieri care sunt retribuiți, are și consilieri onorifici, așa cum cred că este cazul lui Victor Ponta. În mod sigur, Marcel Ciolacu știe ce plusuri îi aduce Victor Ponta”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat insistent, Sorin Grindeanu a evitat să spună clar dacă ar fi de acord cu reîntoarcerea lui Ponta în PSD: „Eu îl știu pe Victor un om de stânga. Din perspectiva anului 2024, România are nevoie de un președinte de stânga. Asta înseamnă închegarea tuturor vectorilor pe stanga esichierului politic. (…) Dacă eram președinte la PSD Timiș, nu mai sunt, aș fi spus (…) Victor Ponta este fost președinte de partid, este o personalitate”.

Numirea lui Ponta și legătura cu AUR

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit consilier onorific pe fostul prim-ministru PSD Victor Ponta, care a demisionat în urma tragediei din Colectiv.

Fostul președinte al PSD a cochetat cu AUR, în ultimul an, și declara, în februarie, după o întâlnire cu George Simion, că este „deschis să sprijine, pe zona economică, orice proiect al PSD sau AUR”.

Acum, Ponta spune că vrea să îl „ajute” pe Marcel Ciolacu, care s-a „purtat foarte frumos cu el” și că relația cu George Simion s-a încheiat.

Despre o revenire în PSD, Ponta spune că nu a disutat cu Ciolacu, dar că el e social-democrat și e normal să își dorească asta.

„Vreau să-l ajut pe domnul Ciolacu, care s-a purtat foarte frumos cu mine și îl voi consilia în probleme economice internaționale. În ultimii opt ani, niciun premier nu s-a ocupat de relațiile economice externe și tocmai aici cred că pot colabora cu premierul și îl pot ajută cu expertiza mea”, a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro.

„Relația cu George Simion s-a încheiat”

Victor Ponta a spus că îl va consilia pe Marcel Ciolacu strict pe probleme economice și că nu va fi remunerat pentru această funcție.

„Cred că relațiile pe care le-am construit în ultimii ani pe plan extern îl vor ajuta pe Marcel Ciolacu în acest sens, să devină un premier cunoscut pe plan extern, cu partenerii economici și din afara UE”, a mai afirmat fostul lider al PSD.

Întrebat de HotNews.ro despre relația sa cu AUR, partid cu care a cochetat în ultimul an, Victor Ponta a spus că aceasta s-a încheiat:

„Relația cu George Simion și cu AUR s-a încheiat. Am discutat și l-am sfătuit pe Simion și văd că AUR are acum un program economic public. Mă voi ocupa strict de proiectul pe care îl am acum cu premierul Marcrl Ciolacu”.

„Consultanță de business”

Fost președinte al PSD din 2010 și până în 2015 și copreședinte al USL alături de Crin Antonescu, Victor Ponta a fost premier din mai 2012 și până în noiembrie 2015, când a demisionat la presiunea străzii, în urma tragediei din Colectiv.

Ponta a fost exclus din PSD în iunie 2017, după ce partidul condus atunci de Liviu Dragnea i-a retras sprijinul politic premierului de atunci Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze și l-a numit pe Ponta șef al Secretariatului General al Guvernului.

După alegerile parlamentare din 2020, când ProRomânia nu a mai reușit să intre în Parlament, Victor Ponta s-a retras din politică. În ianuarie 2021 și-a deschis o firmă de consultanță economică.

„Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, declara Victor Ponta, într-un interviu pentru Digi24.ro.

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img