Grup Feroviar Român are un nou director de Resurse Umane. Cine s-a alăturat echipei – Capital

Grup Feroviar Român are un nou director de Resurse Umane. Cine s-a alăturat echipei

Ea are o experiență de peste 20 de ani în organizații de top din industriile siderurgică, petrol & gaze, ciment, tehnologia informației și producție alimentară. De-a lungul carierei, a gestionat echipe multiculturale și proiecte complexe de transformare organizațională și schimbare culturală.

Din poziția de director de resurse umane, a făcut parte din echipa regională de management a celei mai mari companii siderurgice din lume. A definit și implementat strategia de resurse umane pentru mii de angajați din România și Macedonia de Nord, Turcia, Grecia; a construit și consolidat funcția de resurse umane la nivel de grup și a gestionat anual bugete importante, de zeci sau sute de milioane de euro. Mihaela Crăciun a absolvit Academia de Studii Economice București și are un EMBA prin programul dezvoltat de ASEBUSS în colaborare cu Kennesaw State University – USA.

„Ne bucurăm că Mihaela se alătură celei mai importante companii din Grupul GRAMPET, aducând cu sine experiența pe care a acumulat-o din poziții similare în industrii comparabile prin complexitate și provocări. Aducem astfel încă un profesionst valoros în echipa de resurse umane, care are rol esențial pentru creșterea sustenabilă și atingerea obiectivelor noastre de business”, spune Gruia Stoica, Președintele Grupului GRAMPET. „Am încredere că profil său vine să completeze experiența și talentul echipei existente, într-un moment important pentru compania noastră, care aniversează astăzi 20 de ani de activitate”.

Mihaela Crăciun adaugă: „Sunt onorată să mă alătur celui mai mare operator privat de transport feroviar din regiune, care intră într-o nouă etapă de creștere și dezvoltare. Îmi propun să aduc prin experiența mea o perspectivă proaspătă în cadrul echipei de management, care să amplifice proiectele existente și să identifice noi oportunități și strategii”.

Criză acută a forței de muncă

În pofida rolului său strategic, industria de transport feroviar se confruntă cu una dintre cele mai acute crize de forță de muncă din istorie, pe măsură ce tot mai puțini tineri se arată interesați de o carieră în domeniu, iar presiunea inovării și digitalizării impune un nou profil de angajat.

În ultimii ani, Grup Feroviar Român a accelerat programele de formare și dezvoltare derulate la nivel intern, dar și prin colaborări cu parteneri din mediul profesional și academic.

„Indiferent de industrie, cred că ne aflăm cu toții într-un moment cheie pentru piața muncii, în care se impune regândirea și optimizarea strategiei de resurse umane, în linie cu noua paradigmă economică post-pandemie”, continuă Gruia Stoica. „Provocarea este, astfel, cu atât mai mare pentru profesioniștii din funcțiile de HR, pentru că modul în care vor înțelege noua realitate va influența în mod direct viitorul companiilor și, implicit, al industriilor de profil în context global”.

Din rolul său, Mihaela Crăciun va coordona activitatea de resurse umane a GFR, inclusiv recrutare și dezvoltarea talentelor, formarea personalului, planificarea carierei și managementul performanței.

Grup Feroviar Român (GFR) este lider pe piaţa locală de transport feroviar de marfă. În prezent, peste 20% din trafic este internaţional, GFR oferind clienţilor săi soluții logistice complexe. GFR este membră a tuturor organizaţiilor internaţionale reprezentative și are acorduri de colaborare atât cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH), cât și cu operatorii feroviari privaţi din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria și Germania. Operatorul are în total peste 5.000 de angajați.

 

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *