Guvernul admite frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei – Capital

Claudiu Năsui, dat afară?

Potrivit celor scrise de social democrați, „Guvernul admite frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei” prin anularea Măsurii 3.

„Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanșării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei, ori incompetența fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri și compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exercițiul financiar 2013-2020.

În ambele situații, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români și marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa. După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care și-au pus speranțe în accesarea fondurilor europene și au cheltuit bani și timp pentru a se înscrie în Măsura 3,  antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”, transmite PSD în comunicatul respectiv.

Ministerul Economiei a renunțat la Măsura 3

Amintim că Ministerul Economiei a anunțat miercuri, 19 mai, că renunță la Măsura 3 – granturi de investiții, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, destinată granturilor pentru capital de lucru.

De asemenea, în cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. Totuși, au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste și au fost suspectate fraude. Din acest motiv ministrul Economiei Claudiu Năsui a sesizat DNA.

Totodată, măsurile 1, 2 și 3 sunt parte dintr-un pachet de sprijin al companiilor afectate de criza COVID, a căror activitate a fost interzisă ori redusă în perioada stării de urgență sau de alertă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *