Guvernul Germaniei, dat în judecată de un grup de mediu pentru că nu a reuşit să îndeplinească obiectivele climatice

Grupul Prietenii Pământului din Germania, cunoscut şi sub numele de BUND, a transmis în cererea sa adresată tribunalului administrativ din Berlin-Brandenburg că guvernul ar trebui să fie obligat să prezinte un program de urgenţă pentru sectoarele transporturilor şi construcţiilor.

Ambele sectoare au rămas în urmă în ceea ce priveşte obiectivele obligatorii din punct de vedere legal de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Grupul, care are peste 450.000 de membri, susţine că timpul se scurge pentru ca Germania să îşi îndeplinească obiectivele naţionale privind clima pentru 2030 şi să atingă “zero emisii nete” până în 2045, relatează AP.

Un raport publicat la începutul acestei luni de către grupul de reflecţie Agora Energiewende a concluzionat că emisiile de gaze care încălzesc planeta în Germania anul trecut au fost probabil mai mari decât obiectivul stabilit pentru 2020.

Guvernul a elaborat un program ambiţios pentru a extinde utilizarea energiei regenerabile în următorii ani.

Dar disputele dintre doi membri ai coaliţiei guvernamentale – Verzii şi Partidul Liber Democrat – au blocat eforturile de reducere drastică a utilizării combustibililor fosili în sectorul transporturilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *