Guvernul grec afirmă că societatea nu poate fi „ținută ostatică” de cei care nu se vaccinează anti-Covid / Un nou set de măsuri împotriva nevaccinaților, așteptat marți – Coronavirus

Guvernul grec a transmis încă o dată luni că persoanele care nu se vaccinează nu vor beneficia de circumstanţe atenuante în implementarea planului de criză de combatere a coronavirusului din toamnă și că societatea nu poate fi ținută ostatică de aceștia, relatează Ekathimerini și Agerpres.

Din nefericire, unii cetăţeni resping vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat luni la Atena purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Giannis Oikonomou.

Motivele pentru acest lucru sunt cunoscute, a spus el, dar nu sunt acceptate de comunitatea ştiinţifică, de majoritatea cetăţenilor sau de guvern.

„Societatea nu poate aşteapta şi în special nu poate fi ţinută ostatică de astfel de opinii”, a spus Oikonomou.

Marţi, guvernul grec intenţionează să anunţe noi măsuri anti-coronavirus pentru această toamnă.

În contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, Atena este într-o situaţie dificilă. Totuşi, guvernul a subliniat în mai multe rânduri că nu vrea să impună un nou „lockdown”.

În schimb, celor nevaccinaţi li se va interzice accesul în zonele de interior din sectorul de cultură-divertisment.

Cluburile, cinematografele, teatrele şi restaurantele este posibil să devină inaccesibile celor care nu s-au vaccinat.

În Grecia, vaccinarea este deja obligatorie pentru angajaţii din sănătate şi armată.

Cei care nu se vaccinează în aceste sectoare sunt concediaţi fără compensaţii.

În sectorul educaţiei nu a fost introdusă deocamdată vaccinarea obligatorie pentru profesori. În schimb, aceştia trebuie testaţi de două ori pe săptămână pentru depistarea COVID-19 și riscă să fie suspendați sau să aibă salariile tăiate dacă refuză testarea.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *