Guvernul indian a interzis activităţile turistice într-un loc de pelerinaj important

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul a cerut statului să interzică activităţile care „profanează situl”, cum ar fi consumul de alcool şi de alimente non-vegetariene.

 

Comunitatea Jain este o minoritate religioasă care cuprinde aproximativ 4,5 milioane de credincioşi.

 

Jainii devotaţi urmează principiile religiei lor sub îndrumarea spirituală a călugărilor. Acestea includ prescripţii detaliate pentru viaţa de zi cu zi, în special ce să mănânci, ce să nu mănânci şi când să mănânci.

 

Comunitatea se teme că turismul la locul de pelerinaj din Jharkhand va afecta sfinţenia zonei, potrivit BBC.

 

Membrii protestează de câteva săptămâni împotriva iniţiativei guvernului de stat de a transforma situl într-un punct turistic.

 

În 2019, Ministerul Mediului a aprobat activităţile turistice la Parasnath Hill, unde se află situl, în urma propunerii guvernului de stat.

 

Joi, acesta a trimis o scrisoare guvernului de stat în care a declarat că situl este important nu doar pentru comunitate, ci pentru întreaga naţiune.

 

Aceasta a cerut statului să oprească imediat toate activităţile „turistice şi ecoturistice” în acest loc şi să aplice toate regulile aplicabile zonelor sensibile din punct de vedere ecologic.

 

Printre acestea se numără interzicerea „muzicii zgomotoase, a vânzării şi consumului de substanţe toxice, a pângăririi siturilor cu semnificaţie religioasă şi culturală” şi a activităţilor care pot dăuna ecologiei zonei.

 

Ministrul Mediului, Bhupendra Yadav, a transmis pe Twitter că guvernul federal s-a angajat să „păstreze şi să protejeze drepturile comunităţii Jain asupra tuturor siturilor lor religioase, inclusiv Sammed Shikhar”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img