Guvernul ungar cheltuie sute de milioane de forinți pentru promovarea muzicii ușoare creștine – International

Prin lansarea unor proiecte, Guvernul Ungariei alocă mai multe sute de milioane de forinți reprezentanților muzicii ușoare creștine pentru achiziționarea și reînnoirea instrumentelor muzicale, a anunțat, la Budapesta, secretarul de stat pentru cultură în Ministerul Resurselor Umane, Péter Fekete. Apelul de proiecte se va încheia pa data de 10 august, potrivit Rador care citează Nepszava.

Executivul de la Budapesta va aloca o sută de milioane de forinți instrumentiștilor începători, iar muzicienii profesioniști vor beneficia de 300 de milioane de forinți. Maghiarii de dincolo de granițele Ungariei vor primi, de asemenea, o sută de milioane de forinți pentru achiziționarea instrumentelor muzicale. Va continua și programul pentru restaurarea orgilor bisericești și a altor instrumente muzicale, în acest sens Guvernul va asigura o sută de milioane de forinți.

Péter Fekete a argumentat de ce este nevoie de muzică creștină: ”Este mare nevoie acum de tineri, de artiști, care se adresează comunității creștine și contribuie – în perioada relaxării pandemiei – la repronirea vieții culturale”.

Secretarul de stat în Ministerul Resurselor Umane, Bencze Rétvári, a declarat, la rândul său, că ”muzica creștină ungară s-a înscris, în ultima perioadă, pe harta lumii, înregistrând rezultate importante. În acest sens a amintit că solistul Tamás Pajor și formația Bolyki Brothers au colaborat recent la compunerea unei melodii cu orchesta americană Take 6, care a fost distinsă de zece ori cu premiul Grammy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *