Guvernul vrea să amâne încă o dată plata pensiilor speciale pentru primari, iar indemnizațiile acestora vor fi înghețate / Salariile profesorilor ori a infirmierelor și brancardierilor ar putea să crească – Surse – Educatie

Guvernul vrea să adopte vineri o Ordonanță de urgență prin care să amâne din nou plata pensiilor speciale pentru primari, au declarat marți surse guvernamentale. Indemnizațiile aleșilor vor fi înghețate, nu s-au acceptat măririle de salarii, dar se discută și se analizează majorarea salariilor infirmierelor și brancardierilor, a cadrelor didactice și mai sunt și deciziile finale in justitie care trebuie plătite, au mai precizat sursele.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că, la şedinţa de luni a Coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze, el afirmând că în acest moment cea mai bună soluţie este să fie amânate pentru o perioadă de un an.

“S-a avut această discuţie şi credem că cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei, răspunzând unor întrebări legate de pensiile speciale ale aleşilor locali.

Şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV că cel mai probabil, pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate.

Întrebat ce se va întâmpla cu intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile aleşilor locali, Florin Roman a afirmat că cel mai “probabil, vor fi prorogate, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi sau trei ani, prin acea ordonanţă care prorogă termenele de intrare în vigoare a unor legi sau articole din Codul Administrativ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *