Hackerii ruși fac prăpăd în SUA! Al doilea atac cibernetic major în ultima lună declanșează penuria de carne – Capital

Hackerii ruși fac prăpăd în SUA! A fost nevoie de intervenția directă a Casei Albe pe lângă regimul de la Kremlin, pentru a transmite Moscovei că ”statele responsabile nu adăpostesc hackeri”.

Atacul cibernetic au oprit o cincime din producția de carne din țară, declanșând o criză fără precedent.

Hackerii ruși fac prăpăd în SUA! Al doilea atac de tip ransomware în nici o lună

Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume a fost vizată de un atac cibernetic sofisticat.

Rețelele de calculatoare ale companiei JBS au fost sparte, determinând închiderea temporară a unor unități de procesare din Australia, Canada și SUA și afectând mii de angajați.

Compania consideră că atacul de tip ransomware a fost comis de un grup infracțional cu sediul probabil în Rusia, a spus Casa Albă.

Atacul ar putea duce la penurie de carne sau la creșterea prețurilor pentru consumatori.

FBI investighează acum atacul cibernetic.

„JBS a notificat Casa Albă că cererea de răscumpărare a venit de la o organizație criminală cu sediul probabil în Rusia”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit BBC.

Sindicatele cer ca angajații să își primească în continuare salariile

„Casa Albă discută direct cu guvernul rus despre această chestiune și transmite mesajul că statele responsabile nu adăpostesc hackeri”, a adăugat ea.

JBS a declarat că a făcut „progrese semnificative” în soluționarea atacului cibernetic și că speră că marea majoritate a fabricilor sale vor fi operaționale miercuri.

Compania a declarat luni că a suspendat toate sistemele IT afectate imediat ce atacul a fost detectat și că serverele sale de rezervă nu au fost sparte.

Sindicatul United Food and Commercial Workers Union, care reprezintă angajații fabricii JBS, a îndemnat compania să se asigure că angajații își primesc în continuare salariile.

Potrivit grupului comercial Beef Central, „supermarketurile și alți utilizatori finali mari, cum ar fi rețeaua de alimentare cu hamburgeri McDonald’s, vor fi printre clienții cei mai afectați pe termen scurt, din cauza nevoii lor constante de aprovizionare”.

Cele mai mari cinci fabrici de procesare a de carne de vită ale JBS se află în SUA, iar atacul cibernetic au oprit o cincime din producția de carne din țară, potrivit Bloomberg.

Răscumpărare de 4,4 milioane de dolari

Acesta al doilea atac cibernetic major petrecut în mai puțin de o lună.

La începutul lunii mai, livrarea de combustibil în sud-estul SUA a fost paralizată timp de câteva zile după ce un atac de tip ransomware a vizat compania Colonial Pipeline, care gestionează cea mai mare conductă de combustibili din SUA. Anchetatorii spun că atacul a fost comis de un grup cu legături cu Rusia.

Colonial Pipeline a confirmat că a plătit o răscumpărare de 4,4 milioane de dolari către gruparea de hackeri.

Guvernul SUA a recomandat în trecut companiilor să nu plătească infractorii pentru atacurile de tip ransomware, pentru că i-ar încuraja să comită noi atacuri.

Sursă foto: Dreamstime.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *