spot_img

Hainele de lucru, „uniforma“ adultilor responsabili! Iata cum sa nu te simti stramtorat, la propriu si la figurat!

Date:

Angajatii din numeroase domenii economice folosesc in mod constant haine de lucru si diferite echipamente de protectie, astfel incat viata, sanatatea si integritatea lor corporala sa nu aiba de suferit. Este cazul celor care muncesc in zone cu contaminare puternica sau cu pericol de explozie, in medii cu temperaturi extreme, in zone de lucru umede sau unde sunt folosite materiale toxice, caustice ori iritante.

Toate tipurile necesare de echipament de protectie

In functie de domeniul economic si de mediul in care lucreaza, precum si de specificul activitatii pe care o desfasoara, muncitorii poarta mai multe tipuri de echipament menit sa ii protejeze.

In primul rand, este vorba despre haine de lucru precum salopete, halate sau combinezoane, care protejeaza corpul in intregime. La fel de importanta este si protectia picioarelor, incaltamintea speciala fiind necesara pe santierele de constructii, precum si in unele ramuri industriale. La randul lor, mainile necesita echipament special in mai multe ramuri economice, un exemplu in acest sens fiind manusile de sudura sau cele purtate de profesionistii din domeniul medical.

Protectia capului si a organelor de simt situate la nivelul acestuia reprezinta o alta preocupare de capatai a adultilor responsabili. In acest scop au fost concepute diferite modele de casti, ochelari, masti respiratorii, filtre, antifoane si alte echipamente ce asigura protectia impotriva zgomotului.

Haine de lucru recomandate de specialisti

Pentru combinezonul 3M-4510, clasa 5/6,de culoare alba, sunt disponibile trei marimi diferite: M, L si XL. Utilizarea acestui tip de haine de lucru este recomandata in urmatoarele imprejurari: pentru activitati industriale usoare de curatare si intretinere, pentru manipularea pulberilor toxice, in operatiuni de indepartare a azbestului, pentru curatarea camerelor sau pregatirea si izolarea unor zone de lucru.

Combinezonul asigura o bariera excelenta impotriva particulelor uscate si, in anumite cazuri, a stropirii limitate cu substante chimice lichide. Este realizat din mai multe straturi de material microporos supus unui tratament antistatic si cu un grad foarte redus de scamosare. Structura materialului permite iesirea aerului din combinezon dar, in acelasi timp, ofera protectia necesara impotriva pericolelor externe.

Pentru un plus de siguranta, acest model de haine de lucru regasit pe totalclean.ro este prevazut cu fermoar in ambele sensuri, cu clapeta protectoare pentru confort sporit, in timp ce elasticul pentru mansete, in zona taliei si a gleznelor ofera o fixare mai buna si, totodata, libertate sporita de miscare.

Halatul de laborator ESD, pentru care sunt disponibile marimile M, L, XL si 2XL, protejeaza impotriva particulelor din mediul inconjurator, atat solide, cat si lichide. Este recomandat in special pentru spitale, cabinete stomatologice, laboratoare sau unele fabrici alimentare ori cu standarde inalte de igiena. Este un produs de unica folosinta, de culoare alba, realizat din polipropilena.

Un echipament util la randul sau in mai multe domenii economice este sortul cu pieptar Cerva, de culoare alba, cu dimensiunile de 90 pe 120 de centimetri. Rezistent la apa si murdarie, este realizat in proportie de 100% din poliester si se inchide cu o banda elastica.

Trateaza fiecare activitate cu maxima responsabilitate si poarta haine de lucru de calitate! Doar asa vei fi deplin protejat de orice eventual pericol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related