Handbal (m) : România a ratat calificarea la Campionatul Mondial

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Naționala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial, după ce a fost învinsă în returul barajului de Cehia, scor 29-20.

Nationala Romaniei de handbal masculinFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cehia – România 29 – 20, în returul barajului de calificare la CM handbal masculin

Deși a câștigat meciul tur cu scorul de 31-30, naționala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Tricolorii pregătiți de George Buricea au fost surclasați în meciul retur de Cehia, care a condus încă de la pauză la diferență de 6 goluri.

În a doua repriză, cehii au continuat să domine jocul, iar scorul final a fost 29-20.

Cei mai buni marcatori ai României au fost Drăgan și Nistor, cu câte 5 goluri.

În celelalte dispute din faza play-off europeană se duelează Lituania – Ungaria, Italia – Muntenegru, Spania – Serbia, Insulele Feroe – Macedonia de Nord, Portugalia – Bosnia şi Herţegovina şi Polonia – Slovacia. Islanda a eliminat deja Estonia, fiind calificată la turneul final, la fel ca Austria după dubla cu Georgia, respectiv Olanda în faţa Greciei şi Slovenia în faţa Elveţiei.

Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în Croaţia, Danemarca şi Norvegia, între 14 ianuarie – 2 februarie. Europa are 11 locuri disponibile la turneul final prin intermediul calificărilor, alături de naţiunile gazdă, Franţa, Germania, Suedia (de la CE2024). La turneul final vor evolua 32 de echipe.

Deţinătoarea trofeului este Danemarca, echipă care a câştigat finalele din 2019, 2021 şi 2023.

România a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, când a încheiat pe locul 19, cea mai slabă clasare din cele 14 participări la turneele finale. Cvadruplă campioană mondială în anii săi de glorie (1961, 1964, 1970 şi 1974), naţionala tricoloră a mai cucerit de atunci o singură medalie: bronz în 1990.

Sursa: news.ro

spot_imgspot_img