HARTĂ Atacul Rusiei în Ucraina: Cât de mult a înaintat Rusia și unde au avut loc până acum bombardamente și schimburi de foc

Rusia continuă și vineri atacul asupra Ucrainei, după ce joi a reușit să bombardeze și să atace direct mai multe orașe și puncte cheie.

Harta – atacurile rusesti in Ucraina – 25 februarie – 9.30Foto: Livemapua.com

  • Harkiv, Mariupol, Melitopol, Kiev și Odesa sunt doar câteva din orașele vizate de atacurile rusești de joi dimineața. Au fost atacate și alte orașe și baze militare precum Chuguev, Myrohorod, Kramatorsk, Vasylkiv sau Ivano-Frankivsk.
  • În Kiev au avut loc explozii de dimineață, ucrainenii reușind să doboare un avion de vânătoare Suhori Su-27.
  • Între timp, apar informații că militarii Rusiei intră în Capitala Ucrainei în diferite puncte, iar vineri e așteptat un atac cu tancurile.
  • Vineri s-a dat o luptă puternică în apropiere de Kiev, la aeroportul Antonov din hostomel. inițial rusia câștigase poziția, se pregătea de un desant aerian al trupelor sale pe aerodrom, însă forțe ucrainene au reușit să respingă atacul și să recucerească aeroportul.
  • În est, militarii ucrainei fac o retragere în apărare, reușind totuși să producă și daune importante avansului blindat rusesc.

Livemapua.com, un serviciu care documentează atacurile conflictului ruso-ucrainean încă din 2014, a publicat o hartă cu locurile unde au fost raportate până la această oră atacuri.

UPDATE – Harta de mai jos reprezintă situația de la ora 9.30:

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO despre evenimentele din Ucraina:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *