Hidroelectrica ar putea fi listată în acest an/ Ministrul Economiei: Mă gândesc ca BERD să fie în acest proces de listare – Energie

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că se lucrează la procedura de listarea a companiei Hidroelectrica. Ministrul a mai spus că actuala guvernare dorește să listeze compania pe bursă în acest an. Încă nu este clară procedura și nici ce pachet de acțiuni va ajunge pe bursă, însă sigur procentul va fi de maxim 20%.

“Astăzi (n.r. joi) am avut o discuție cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Săptămâna viitoare voi avea una mai aprofundată. Mă gândesc ca BERD să fie în acest proces de listare”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că va fi un pachet de maxim 20%. “Ne dorim ca în acest an să facem listarea. Listarea, repet, să nu se gândească lumea la vânzare, la privatizare, ci la o listare de 10, 15, maxim 20% pe bursă. Va da o lichiditate suplimentară pe bursa de valori, va avea un efect, eu cred, mult mai bună”, a precizat Virgil Popescu.

Modalitatea de listare încă este analizată. “Dacă va fi cu emisie de acțiuni, atunci vom pune bani în societate, dacă va fi vânzare, atunci banii se vor duce către acționar, adică către Ministerul Economiei, dar sunt convins că ni va lua Ministerul de Finanțe. Poate va fi un mix în așa fel încât să beneficieze și statul, și compania”, a mai spus ministrul economiei.

Acesta nu a avansat un termen legat de o decizie clară. “Haideți să avem consultantul și după aceea vă vom spune”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *