Horațiu Moldovan: Dacă numărul cazurilor de COVID-19 va fi peste 200 zilnic și în perioada următoare, se poate pune problema unor măsuri mai severe – Coronavirus

Horațiu Moldovan a spus, la Digi 24, că o singură zi de creștere nu reprezintă motiv de îngrijorare și că încă nu poate fi trasă o concluzie.

“Creșterea de azi, de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe. (Creșterea – n.r.) poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare”, a spus Moldovan.

El a spus că dacă vor apărea mai multe focare, va trebui “să ne întoarcem la măsuri drastice”.

Secretarul de stat s-a referit și la focarele apărute în ultimele zile în spitale: “Am aplicat măsuri drastice de separare a fluxurilor în spitale, se fac anchete epidemiologice. Au fost greșeli de traseu, de echipare, vor fi luate măsuri. Focarele nu sunt foarte mari, erorile vor fi îndreptate și sancționate”.

În ultima săptămână, au apărut focare de COVID-19 în mai multe spitale din România. O astfel de situație este la Iași, unde au fost confirmați cu coronavirus 36 de pacienți, medici și asistenți de la Spitalul de Neurochirurgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *