HotNews.ro – Marcel Ciolacu: Ce pot spune cu certitudine

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu afirmă că anul acesta nu vor fi introduse noi taxe în România. Întrebat dacă începând de anul viitor este posibilă introducerea de noi taxe, acesta a spus că, în opinia sa, nu vor fi introduse. Ciolacu reafirmă că este un susţinător al impozitului progresiv, arătând că în prezent cota unică de impozitare, despre care spune că nu mai este unică, se mai aplică doar în trei state europene, iar România riscă să fie ultima ţară europeană care mentine acest sistem.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Cioalcu duminică seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

Întrebat dacă anul viitor este posibil să fie introduse noi taxe, liderul PSD a răspuns:„ Eu nu cred, fiindcă dacă nu avem creştere economică anul acesta, cred că în doi-trei ani vom începe să ne revenim. Părerea mea că nu”.

Acesta a arătat că, în opinia sa, prioritatea o reprezintă o mai bună colectare la bugetul de stat, măsură despre care spune că este o prioritate şi pentru ministrul social-democrat al Finanţelor Publice, Adrian Câciu.

„Nu se recomandă şi eu nu recomand în acest an vreo modificare în Codul Fiscal. Ea este prinsă şi în PNRR, această modificare, şi acest PNRR domnul Ghinea l-a ţinut la secret. (…) Nu ştiu dacă va plăti cineva mai mult. E discuţie de fond tot timpul când vorbim de această cotă unică, eu nu ştiu care e cota unică mai exact în România, este 10% la IVG, e 16% la profit… Eu nu m-am lămurit încă, fiindcă toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că apără această cotă unică, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context, Ciolacu a afirmat că susţine renunţarea la cota unică de impozitare, arătând că în programul de guvernare este prins faptul că vor exista discuţii pe acest subiect.

„Este vorba de abordare. (…) În momentul în care 24 de state au renunţat la cota unică şi au mai rămas trei state, cred că este un semnal. Nu înseamnă că dacă ieşim din cota unică o să fie mai mare impozitarea”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat de la a câta locuinţă ar urma ca proprietarii să plătească taxe mai mari, Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat numărul de case, presupun că valoarea este mai importantă decât numărul de case şi veniturile, cum s-a constituit. PSD-ul nu e interesat să bage lumea la puşcărie, (…) dar peste tot în lume există o impozitare progresivă”.

În acest context, Ciolacu a arătat că persoanele cu venituri scăzute nu vor plăti mai mult. „Eu aş lua baza declaraţiilor pe venit, aş lua salariul preşedintelui României, ca să creezi un anumit echilibru”, a adăugat Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *