Hrănirea porumbeilor este interzisă în Timișoara! Ce amenzi riscă cei care încalcă regula – Capital

Consiliul Local al municipiului Timişoara a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că este interzisă hrănirea porumbeilor pe domeniul public. De asemenea, câinii şi pisicile pot fi plimbate cu mijloace de transport în comun, potrivit aceleiaşi hotărâri.

Proiectul a fost iniţiat de consilierii locali ai USR PLUS, Rodica Militaru şi Răzvan Stana.

Potrivit acestuia, cei care hrănesc porumbeii pe domeniul public, în Timişoara, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Nu a fost stabilit, însă, cum va aplica Poliţia Locală aceste amenzi, mai ales că în majoritatea cazurilor copiii sunt cei care hrănesc porumbeii în centrul oraşului. De asemenea, consilierii locali din Timişoara au aprobat ca pisicile şi câinii să poată fi transportaţi cu tramvaie, autobuze sau troleibuze.

Totodată, conform noului regulament aprobat, deţinătorii de animale de companie de la blocuri, nu mai au nevoie de acceptul vecinilor pentru a creşte un câine sau o pisică în apartament.

Iniţiatorii acestui proiect au propus iniţial să fie interzisă hrănirea porumbeilor şi a tuturor animalelor pe domeniul public. Ulterior, s-a revenit asupra deciziei, care a fost limitată doar la interzicerea hrănirii porumbeilor. Astfel câinii şi pisicile ori alte animale vor putea primi mâncare pe domeniul public, potrivit news.ro

Primarul Timișoarei a fost criticat dur

Alin Nica a declarat marţi, că îi cere public primarului Dominic Fritz să prezinte soluţii pentru Colterm, iar “dacă nu este capabil să gestioneze situaţia, fie să îşi dea demisia, fie să îşi aducă în preajmă specialişti care ştiu să gestioneze problema Colterm”.

Şeful administraţiei judeţene susţine, într-o postare pe Facebook, că lipsa de profesionalism este accentuată de faptul că “primarul Dominic Fritz refuză orice răspundere, arătându-se complet depăşit de situaţie” şi îi cere acestuia soluţii concrete pentru rezolvarea situaţiei, “în loc de lamentări”.

“Am observat că actualul primar al Timişoarei a devenit un maestru al neasumării şi de câte ori are ocazia îşi deleagă toate atribuţiile. Din păcate pentru el şi pentru timişoreni, Colterm nu poate fi delegat. Când a candidat, Dominic Fritz a ştiut de Colterm, ba chiar a declarat că va rezolva problema.

Când a pus directorul cu istoric penal, a cărui primă acţiune a fost să-şi comande limuzina de serviciu, Dominic Fritz a ştiut de Colterm. Când şi-a impus oamenii din anturajul de partid în Consiliul de administraţie, Dominic Fritz a ştiut de Colterm. În afara aplicării tehnicii struţului, de fiecare dată când a fost vorba de soluţii concrete, ce a făcut Dominic Fritz pentru prevenirea dezastrului de la Colterm? Fără să aibă o explicaţie logică, astăzi dă vina pe fostul primar, pe Guvern, pe mine, pe oricine”, arată Alin Nica.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *