Huawei și-a văzut business-ul scăzând cu 30% în 2021 din cauza restricțiilor impuse de SUA – IT

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Compania chineză de tehnologie Huawei a avut un an greu fiindcă business-ul a scăzut cu un sever 29% din cauza restricțiilor impuse de SUA, dar și a crizei procesoarelor. Compania a avut o cifră de afaceri de 99 miliarde dolari în acest an, dar divizia de smartphone-uri a scăzut puternic. Cota de piață în Europa a ajuns la sub 1%, față de 21% în 2019.

Declinul de 29% a fost comunicat într-o scrisoare trimisă angajaților de către președintele companiei, Guo Ping.

Restricțiile impuse de SUA, atât la achiziția de componente importante, cât și de folosire a sistemului Android pe modelele noi, dar și criza procesoarelor, au contribuit la acest declin neobișnuit de mare. Declin a fost și în business-ul telecom unde mai multe state din Vest au interzis Huawei la importantele licitații 5G.

Interdicțiile în business-ul 5G au venit după ce SUA a presat mai multe state aliate să nu permită participarea Huawei, pe motiv că echipamentele ar putea fi folosite pentru spionaj. Huawei a negat că echipamentele sale reprezintă un pericol.

Huawei s-a concentrat pe alte domenii unde nu este dependentă de lanțurile externe de furnizori și de procesoare high-end: software, dispozitive wearables și automobile. Totuși, aceste noi domenii nu au cum să compenseze scăderea severă de la smartphone-uri.

spot_imgspot_img