Iată 5 modalități prin care îți poți reîmprospăta apartamentul

0

Schimbările sunt bune. În orice plan al vieții noastre schimbările ne scot din zona de confort, ne dau o nouă energie și ne ajută să vedem lumea cu alți ochi. Pentru că ne apropiem cu pași repezi către un nou an, poate este momentul oportun să facem niște schimbări în viața noastră, să lăsăm vechiul în urmă și să îmbrățișăm un nou început. 

Apartamentul sau casa ta nu ar trebui să treacă neobservate prin fața acestor schimbări. Pentru că petrecem atât de mult timp acasă, este foarte important să ne simțim cât mai confortabil, iar casa să ne reprezinte întru totul. Dacă și tu te gândești că spațiul tău are nevoie de o reîmprospătare, rămâi cu noi în continuare și află 5 metode prin care poți da apartamentului tău un nou aer, fără prea mari bătăi de cap. 

5 idei care te vor ajuta să aduci o nouă atmosferă în casa ta

1. Începe cu o curățenie generală – și nu doar cu o curățenie, ci cu o debarasare generală. Așa cum ne învață Marie Kondo, faimoasa autoare a cărții “Magia ordinii” este indicat să îți strângi toate lucrurile într-un singur loc, pentru a-ți da seama cât de multe ai și cât de multe nu folosești. Apoi, pentru a te decide ce anume vei păstra, tot Marie Kondo ne învață să ne punem următoarea întrebare: “Does it spark joy?” sau “Îmi aduce bucurie?”. Tot ce nu ne aduce bucurie, cu siguranță nu ne folosește și merită aruncat.

 

2. Găsește câte un loc destinat special fiecărui lucru – nu mai lăsa lucrurile pe măsuța de cafea sau pe comoda din dormitor, în ideea că nu contează pentru că oricum le folosești des. Cântăresc foarte mult în senzația de curățenie și ordine pe care o ai atunci când te uiți în jur. Astfel, organizează în așa fel încât până și cel mai mic obiect să aibă un loc al său destinat și pune-l acolo de fiecare dată când l-ai terminat de folosit.

3. Vopsește ceva! – indiferent că este vorba de un perete, un obiect de mobilier sau o ușă. Pentru pereții albi, un nou strat de vopsea albă aduce, cu siguranță, un sentiment de curățenie și aerisire a spațiului. De asemenea, poți opta pentru vopsirea unuia dintre pereți într-o culoare mai îndrăzneață, contrastantă. Poți vopsi inclusiv un obiect de mobilier precum noptierele din dormitor sau dacă îți dorești cu totul un alt look al casei, acordă atenție și mobilierului de bucătărie. Pentru a minimiza deranjul și pentru a nu murdări prea mult în jurul tău, poți folosi o folie Protectapeel, pe care o găsești pe site-ul celor de la Feyro.ro și care se instalează foarte ușor pe suprafețe

4. Spală tot ce poți spăla – pentru a scăpa de praful acumulat pe care nu îl poți vedea și pentru a aerisi cât mai mult întreaga casă, igienizează covoarele, draperiile, perdelele, husa de canapea, precum și cuvertura din dormitor sau lenjeriile de pat. Asta va schimba cu totul atmosfera din interior!

5. Aprinde lumina! – un corp de iluminat potrivit fiecărei camere poate face o mare diferență. Investește și schimbă corpurile vechi de iluminat cu unele noi cu becuri LED, pentru că sunt mult mai prietenoase cu mediul și oferă o lumină mai blândă cu ochii. 

 

Nu trebuie să te dai prea mult peste cap pentru a oferi apartamentului tău un nou aspect și o nouă energie. Pe lângă aceste idei, poți opta și pentru câteva plante de apartament noi care vor ajuta și la împrospătarea aerului, dar și la aspectul general al locuinței tale. Ia în considerare ideile și sfaturile de mai sus pentru o stare de bine generală!

 

Sursa foto: Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *