Iata cum sa alegi cea mai buna usa intrare apartament pentru nevoile tale!

Daca esti in plin proces de amenajare sau renovare a apartamentului, trebuie sa tii cont de faptul ca usa de la intrare joaca un rol foarte important. Atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste functionalitatea, usa trebuie sa fie aleasa cu foarte mare atentie si sa fie adaptata perfect mediului din care face parte. Fie ca alegi o varianta din lemn sau una din metal, trebuie sa optezi pentru o usa intrare apartament care sa iti acopere mai multe nevoi. Ai nevoie sa faci o alegere in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie si de specificul apartamentului tau, din punct de vedere structural. In acelasi timp, sunt si criterii generale de care trebuie sa tii cont. Iata care sunt acestea si caror aspecte trebuie sa le acorzi o deosebita importanta! 

Alege cea mai sigura varianta

Usile din lemn au fost deseori insuficient de puternice pentru a face fata incercarilor de patrundere prin efractie. Tocmai de aceea, producatorii au ales sa se orienteze catre optiuni din metal. Acestea sunt mult mai solide si, modelele de top, sunt fortificate cu ajutorul unor sisteme importante de securitate. Alege o usa intrare apartament care sa fie fabricata doar din feronerie de top. Otelul este un metal care nu are voie sa lipseasca din structura usii. Orienteaza-te catre usi cu sisteme duble de protectie anti-gaurire si anti-spargere a cilindrilor si a slidurilor. Poti gasi si variante de usa de intrare in apartament cu mai multe yale, in asa fel incat filtrele de patrundere in casa sa fie mai numeroase. 

Tot din punct de vedere al sigurantei oferite de o usa sunt importante si elementele ce ii dau acesteia rezistenta. Este vorba despre modul in care sunt construite blatul si tocul. Acestea trebuie sa fie produse din metale dure, precum tabla zincata si tabla TDA. Alege o usa intrare apartament care sa aiba blatul si tocurile profilate si ranforsate, precum si dotate cu sisteme de protectie suplimentare!

Izolare eficienta

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi usa de la intrarea in apartamentul tau este reprezentat de modul in care aceasta poate sa izoleze termic si fonic locuinta. Din punct de vedere termic, este important sa reduci consumul de energie. Termoizolatia usilor de calitate este facuta prin injectie cu poliuretan polimerizat sub presiune. Aceasta tehnologie permite o transmitanta termica scazuta, in asa fel incat caldura sa fie bine pastrata in apartament pe timpul iernii. La fel, aerul rece pe care il obtii cu ajutorul aparatelor de aer conditionat nu va fi inlocuit usor de aerul cald din scara blocului.

Daca locuiesti la apartament, vei dori sa eviti pe cat posibil sa iti deranjezi vecinii, dar si sa fii deranjat. O importanta sursa de disconfort este zgomotul. Alegand sa montezi o usa intrare apartament de calitate superioara, vei obtine un excelent filtru izolator fonic. Dotate cu sisteme de fonoizolare moderne, cele mai bune modele de usa de intrare in apartament iti vor garanta o fonoizolatie de pana la 35 dB. Mai mult decat suficient pentru a fi sigur ca poti vorbi sau asculta muzica in voie, fara sa produci zgomot pe scara blocului.

Pe langa aceste aspecte foarte importante, este necesar sa alegi usa potrivita si din punct de vedere estetic. Daca te orientezi catre un magazin care vinde produse de calitate, vei avea acces la usi in diferite culori si modele. Gaseste, astfel, cea mai frumoasa si utila varianta pentru apartamentul tau in oferta Maco!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *