Iata de ce trebuie sa faci jogging

Iata de ce trebuie sa faci jogging

Alergatul este cel mai eficient exercitiu fitness. Acesta poate fi practicat atat in sala de forta cat si in aer liber. Principalele sale avantaje este ca are numeroase beneficii asupra organismului dar si a psihicului tau.

   Pricipalele beneficii aduse de alergat sunt

Te ajuta la pierderea in greutate – prin alergare vei reusi sa pierzi in greutate. Daca vei avea o dieta corespunzatoare dar vei si alerga in mod constant vei avea parte de cele mai bune rezultate.  Musculatura ta va deveni din ce in ce mai tonifiata mai ales in zona coapselor, gambelor si cea a abdomenului.

Ajuta in combaterea procesului de imbatranire – hormonii de crestere scad odata cu varsta iar aspectul tau fizic va avea de suferit. Daca vei alerga in mod constant hormonii de crestere se vor sintetiza si procesul de imbatranire va fi impiedicat.

Te ajuta sa ai mai multa incredere in tine – la inceput este destul de greu sa alergi mai ales daca nu obisnuiesti sa o faci in mod constant.  Daca de la inceput iti setezi o distanta de 5 km vei vedea ca va fi destul de greu sa o atingi, poate chiar imposibil. Dar cu mai mult antrenament vei reusi.  De indata ce iti vei atinge obiectivul vei avea mai multa incredere in tine.

Sprijina memoria – activitatile fizice te vor ajuta sa ai parte de o memorie mai buna. Alergatul previne dementa si Alzeheimer-ul .

Imbunatateste starea de spirit – in timp ce alergi sunt eliberate in organism endorfine  iar acestea ajuta la eliminarea stresului si a anxietatii. Dupa ce alergi te vei simti mai calm, mai linistit si mai fericit.

Imbunatateste calitatea somnului –  dupa ce alergi vei vedea ca vei adormi mai repede. Nu vei mai putea pierde noptile din cauza faptului ca nu poti adormi. Vei avea parte de un somn mai profund si te vei trezi mult mai odihnit.

Vezi pe link-ul urmator care sunt beneficiile aduse de alergatul in aer liber si de ce ar trebui sa faci asta mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *