Idei de amenajare modernă a locuinței

Stilul modern de amenajare interioară este caracterizat prin simplitate, funcționalitate și aspect plăcut, aerisit. Modul minimalist de aranjare a locuinței contribuie la starea de relaxare și de echilibru pe care o resimți când ajungi acasă. Iată câteva idei de amenajare, care respectă principiile stilului modern: culori neutre, lumină și materiale naturale, linii clare și confort. 

Finisaje monocromatice

Un efect liniștitor poate fi dat de folosirea unei singure culori sau a unor nuanțe apropiate pentru amenajările interioare. Finisajele au un rol important pentru aspectul unitar al locuinței și trebuie alese în conformitate cu stilul preferat de tine. La Mathaus găsești diverse modele la faianță de baie și bucătărie în culori neutre, care să ofere casei tale un aspect modern.

Poți achiziționa plăci de faianță care imită materiale naturale, precum lemn, piatră sau marmură. Evită printurile complicate, care aglomerează vizual încăperea și obosesc privirea, pentru că nu sunt specifice stilului modern. De asemenea, pentru pardoseală poți alege parchet sau gresie cu un aspect simplu. Văruiește pereții în culori neutre, fără să adaugi baghete, cornișe sau alte elemente decorative. 

Materiale naturale

Pentru o locuință modernă, alege materiale naturale: un perete accent din piatră, un blat de marmură sau panouri decorative din lemn. Pardoseala și mobilierul pot fi, de asemenea, din lemn de foarte bună calitate, în timp ce tapițeria, pernele, covoarele și draperiile ar trebui să fie tot din țesături naturale.

Mobilier cu linii drepte

Dacă vrei să îți amenajezi casa într-o manieră modernă, alege mobilier practic, confortabil și ușor de utilizat. Chiar dacă se pune accentul mai întâi pe funcționalitate, aspectul pieselor de mobilier este unul plăcut, armonios. Acestea au linii drepte, curate, fără ornamente de prisos.

În general, este preferat mobilierul alb, negru, în diferite tonuri de gri sau alte culori neutre. Pentru accente pot fi utilizate diverse declinări ale nuanțelor primare (roșu, galben, albastru), însă nu folosi printuri colorate sau prea elaborate. În plus canapelele sau alte piese de mobilier au picioare scurte și o înălțime mică, caracteristice stilului modern. 

Decor minimalist

Nu încărca spațiul cu prea mult mobilier sau cu obiecte de decor în exces. Adoptă o manieră minimalistă de amenajare și menține un aspect aerisit al locuinței. Piesele cu scop decorativ nu trebuie să lipsească, însă folosește-le cu moderație. Poți alege tablouri sau alte produse de artă modernă. 

Open space

O locuință de tip open space se pliază perfect pe stilul modern. Mobila poate fi organizată pe secțiuni, pentru a împărți spațiul deschis în zone specifice pentru odihnă, de luat masa ș.a. De asemenea, sunt des folosite insulele pentru bucătărie sau panourile despărțitoare realizate creativ, din lemn sau alte materiale interesante.

În plus, o casă modernă valorifică lumina naturală. Din acest motiv, ferestrele sunt mari și numeroase, poziționate în așa fel încât locuința să fie luminată de soare întreaga zi. Nu sunt neglijate nici corpurile de iluminare artificială. Acestea au un design actual și oferă o atmosferă relaxantă. 

Ține cont de aceste sfaturi și amenajează-ți casa într-un mod unitar, de la finisaje, la ultimele detalii. Află cum să calculezi necesarul de gresie și faianță astfel încât să îți optimizezi bugetul pentru amenajarea locuinței și alege mobilier funcțional, cu linii clare și confortabil. Mai mult, aranjează fiecare cameră într-un mod simplu și plăcut, specifice stilului modern. Nu încărca spațiul cu prea multe obiecte și folosește o paletă cromatică neutră și liniștitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *