Ideologul lui Vladimir Putin spune că Ucraina este „pretextul” Occidentului pentru un război împotriva Rusiei

0
1

„Campania antirusă” lansată de Occident demonstrează că Ucraina a devenit un pretext pentru un „război nedeclarat” al acestuia împotriva Rusiei, susține Nikolai Patruşev, considerat ideologul președintelui Vladimir Putin, relatează agențiile EFE și Regnum, citate de Agerpres.

Vladimir Putin si Nikolai PatrusevFoto: TASS / ddp USA / Profimedia

„Campania globală împotriva Rusiei lansată de americani şi de sateliţii lor demonstrează în mod convingător că Ucraina a devenit un pretext pentru a duce un război nedeclarat împotriva Rusiei”, a declarat Patruşev, care face parte din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin și ocupă funcția de președinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Patruşev susţine că „intenţiile (Occidentului) de a declanşa un astfel de război erau ‘urzite’ cu mult înainte de februarie”, când Rusia şi-a lansat campania militară în Ucraina şi „ar fi fost puse în aplicare indiferent de acţiunile Federaţiei Ruse”.

Occidentul, potrivit secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, caută de asemenea să creeze condiţii pentru a impune un regim marionetă în Rusia.

„Până la urmă, Occidentul încearcă să creeze condiţii pentru a instala în Rusia un regim aflat sub controlul său, aşa cum a făcut-o în Ucraina şi în multe alte state”, a afirmat el.

Ideologul lui Putin spune că Rusia a fost „constrânsă” să atace Ucraina

„Operaţiunea militară specială (rusă în Ucraina) a zădărnicit aceste planuri”, susţine responsabilul rus, potrivit căruia „am fost constrânşi să luăm această măsură preventivă, dat fiind faptul că ameninţările la adresa securităţii naţionale, desconsiderarea intereselor noastre naţionale atinseseră un asemenea nivel care ameninţa statalitatea Rusiei şi existenţa sa”.

Cum anume ar fi pus Ucraina în pericol existenţa Rusiei înainte de război, Patruşev nu a precizat, notează Ukrainska Pravda.

El a mai declarat că SUA şi aliaţii lor „caută să întreţină cu orice preţ mitul fals al unei Rusii agresive, care se presupune că ar încerca să-şi aservească lumea occidentală, pe baza unor naraţiuni şi argumente pseudoştiinţifice”.

La 9 mai, preşedintele rus Vladimir Putin – care la început argumentase declanşarea aşa-numitei „operaţiuni speciale militare” în Ucraina cu „denazificarea” şi „demilitarizarea” acestei ţări – declarase că Moscova „nu a avut o altă opţiune”.

Putin a susținut că dacă ar fi avut „cea mai mică şansă de a rezolva problema Donbasului pe cale paşnică ar fi făcut-o”, într-o încercare de justificare a campaniei în Ucraina în faţa susţinătorilor săi.

Urmărește ultimele evoluții din a 84-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here