Îmi cumpăr PC second hand, la ce să fiu atent?

calculator-second-hand

Cumpărarea unui laptop nou nu este întotdeauna accesibilă pentru toată populația, așa că multe persoane se reorientează către laptopuri second hand. Dacă nu știi la ce asepecte trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un astfel de produs second hand, este posbil să regreți decizia făcută.

Atunci când cumperi un laptop second hand trebuie să fii foarte atent la brandul acestuia, la caracteristici și la starea de funcționare și estetică a acestuia. Îți voi detalia care sunt cele mai importante aspecte la care să fii atent atunci când decizi să achiziționezi un laptop second hand.

PC second hand – Caracteristici de alegere

Primul aspect pe care trebuie să îl verifici atunci când alegi un pc second hand este starea estetică a acestuia. În primul rând trebuie să vezi dacă carcasa sau display-ul sunt sparte, îndoite sau zgâriate puternic. Aceste semne îți pot spune că laptopul nu a beneficiat de o îngrijire optimă și a fost chiar trântit sau lovit, iar aceste acțiuni pot afecta foarte ușor componentele interioare.

Dacă laptopul a fost îngrijit, acesta trebuie să aibă urme mici de uzură. Trebuie să verifici dacă balamalele au joc și pe ecran să nu fie pixeli morți sau pete. Dacă există pete sau pixeli morți poate fi o problemă destul de mare și e recomandat să nu achiziționezi acel laptop. Un alt aspect important este să verifici tastatura pentru a vedea dacă tastele sunt întregi și pentru a ști dacă laptopul a fost comercializat în România sau în altă țară.

Deși laptopurile second hand sunt laptopuri utilizate, ar trebui să fii atent la bateria și autonomia acesteia. Majoritatea ar trebui să aibă bateria funcțională, chiar dacă autonomia este mai scăzută datorită ciclurilor de încărcare și descărcare.

Un laptop care se închide imediat ce ai scos cablul de alimentare înseamnă că este foarte uzat și nu merită cumpărat. Pentru a verifica în ce stare este bateria și ce autonomie are, cere-i vânzătorului să aducă laptopul cu 100% baterie și așteaptă să vezi în cât timp se descarcă dacă rulează un film sau altă aplicație.

Alege laptopul în funcție de scopul pentru care îl iei. Dacă vrei un laptop pentru gaming, pentru filme și muzică, pentru serviciu, trebuie să știi că fiecare necesită caracteristici diferite. În funcție de acest aspect vei știi ce memorie RAM trebuie să aibă laptopul, ce spațiu de stocare, dacă ai nevoie de un spațiu de stocare SSD sau HDD și ce placă video e necesară.

Nu în ultimul rând, verifică dacă laptopul se încălzește imediat după ce l-ai pornit, iar dacă acest lucru se întamplă este posibil să fie destul de costisitor să îl repari și mai bine îl eviți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *