Implanturi dentare vs. fatete dentare – Ce trebuie sa stii

Implanturi-dentare-vs.-fatete-dentare

Un zambet vesel si stralucitor denota incredere si sanatate. Cu toate acestea, multi dintre noi ne simtim inconfortabil atunci cand trebuie sa zambim. In consecinta, ezitam sa afisam un zambet complet si recurgem la un suras restrans, in incercarea de a ne ascunde dantura. In plus, avem tendinta de a ne compara cu celebritati si modele, al caror zambet este de o frumusete fara cusur.

Dar te-ai simti mai bine stiind ca nu toti acesti oameni celebri pe care ii admiri au dantura naturala? Majoritatea celebritatilor nu s-au nascut cu dantura perfecta pe care o afiseaza in fata camerelor de luat vederi. Dintii lor superbi sunt produsul cosmeticei dentare, avand, de cele mai multe ori, fie fatete dentare, fie implanturi dentare.

Daca vrei si tu sa obtii un zambet de Hollywood si ai in vedere una dintre aceste proceduri de cosmetica dentara, este important sa cunosti diferenta dintre ele pentru a face cea mai buna alegere.

Fatetele dentare.

Daca problema ta este doar de natura estetica, fatetele dentare ar putea fi alegerea mai buna pentru tine. Acestea tind sa fie solutia pentru mai multe probleme cosmetice: dinti strambi, goluri intre dinti, dinti crapati, galbeni sau patati, strungareata, etc. Aceste pelicule subtiri din portelan se aplica pe suprafata externa a dintilor cu scopul de a recrea aspecul lor natural, ascunzandu-le orice imperfectiune.

Implanturile dentare.

Daca, dintr-un anumit motiv, ai ramas fara un dinte, stomatologul iti va sugera, cel mai probabil, sa inlocuiesti golul ramas de pierderea dintelui cu un implant dentar. Acesta este format din doua parti principale: un pivot din titan sau zirconiu ce se introduce in osul maxilar / mandibular si o coroana dentara ce se aplica deasupra, dupa ce osul si implantul fuzioneaza. Implanturile dentare arata si functioneaza identic cu dintii naturali, iar cu o ingrijire adecvata, pot dura toata viata.

Cat timp dureaza procedura?

Fatetele dentare: In general, este nevoie de 3 vizite la medicul stomatolog pentru ca fatetele dentare sa fie gata.

Implanturile dentare: Procesul complet variaza in functie de planul de tratament. Poate dura pana la 10 luni. Intrucat osul maxilar / mandibular trebuie sa fuzioneze cu implantul inainte de finalizarea procedurii, timpul va varia in functie de pacient si de situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *