Importanta reconditionarii parchetului

reconditionare parchet

Dupa cum sugereaza si numele, parchetul este realizat din bucati de lemn masiv. Pe de alta parte, parchetul proiectat este realizat din straturi de diferite tipuri de lemn, care sunt acoperite de lemn de esenta tare.

Pardoseala cu parchet este un profil specific al pardoselii din lemn, care consta din blocuri de pardoseala individuale instalate pentru a da sau a oferi un model geometric. Acest tip de pardoseala este de obicei disponibil in formatul „lemnului solid”, in dimensiuni standard cu aspect neterminat si margini patrate. In mod normal, este important sa utilizati un adeziv flexibil pentru pardoseala pentru a lipi blocul direct pe substrat.

Reconditionarea parchetului

In plus, deoarece aceste blocuri pot fi, de obicei, asezate intr-o mare varietate de modele, ele ofera o flexibilitate buna, precum si sanse de a crea un aspect unic pentru a completa si a se potrivi proprietatii dvs. Deci, odata ce asezati blocurile neterminate, este important sa le protejati cu straturi de lac.

Desi majoritatea blocurilor sunt disponibile in mod obisnuit in formatul din lemn masiv, este important sa stim ca recent au fost fabricate cu o constructie sofisticata de baza, pentru a le utiliza cu incalzire prin pardoseala.

Cu siguranta, parcheteria este unul dintre cele mai elegante, unice si frumoase tipuri de pardoseala din lemn si datorita faptului ca este obisnuit sa intalnesti acest tip de pardoseala in multe zone comerciale si case. Cu toate acestea, astazi, exista o alternativa mai ieftina din lemn de esenta tare, datorita careia parchetul este mai mult sau mai putin neglijat.

Atentie la detaliile importante

Deci, daca nu doriti sa urmariti cum parchetul devine vechi, uzat, precum si culoarea se estompeaza, este important sa va asigurati ca asigurati o intretinere excelenta, care este conform standardelor de inalta calitate din ramura. Unul dintre beneficiile acestui tip de pardoseala este acela ca este mai stabil din motivul ca este format din 3 straturi de lemn, care sunt la unghiuri de 90 de grade unul cu celalalt pentru a reduce miscarea in lemn.

Serviciile de restaurare a parchetului din lemn:

 1. Serviciu de refinisare prin * echipament special de slefuit si aplicarea lacurilor rezistente.
 2. Inlocuirea blocurilor de parchet lipsa sau deteriorate.
 3. Atasati din nou orice blocuri libere.
 4. Reinnoirea substratului si nivelarea sub podea.
 5. Semineu si alte zone betonate indepartate si pregatite pentru asezarea blocurilor.
 6. Umplerea golului parchetului.
 7. Furnizarea de informatii complete de ingrijire ulterioara.
 8. Instalarea completa a parchetului.

Finisaj cu ceara de lac sau ulei?

Pe baza studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca lacul ofera in mod normal cea mai buna alegere de finisare. Opiniile se bazeaza pe faptul ca uleiul / ceara necesita re-acoperire frecventa si, uneori, lustruire. Ca intotdeauna, luam in considerare 3 puncte importante atunci cand alegem finisajul podelei:

 1. Compatibilitate si aspect cu tipul de pardoseala.
 2. Longevitate si uzura.
 3. Usurinta de intretinere.

Procesele depind de varsta si stare; varsta este deosebit de importanta atunci cand va ganditi la restaurarea parchetului, deoarece parchetul va fi, fara indoiala, acoperit in trecut cu covoare si substraturi din cauciuc etc. Atunci cand aceste acoperiri sunt ridicate, blocurile sunt adesea libere si, in unele cazuri, putrede si necesita inlocuire.

Important! Evitati slefuirea cu tambur atunci cand terminati slefuirea podelelor de parchet Podelele de  parchet si bloc sunt asezate in directii diferite, este important sa folositi masinile de slefuit corecte atunci cand slefuiti podeaua. Folosim echipamente specializate de slefuit multidirectional, care sunt concepute special pentru a evita deteriorarea si zgarierea blocurilor. Cu exceptia nivelarii initiale a blocurilor, trebuie evitata intotdeauna utilizarea slefuitoarelor cu tambur pentru finisarea podelei, deoarece acestea pot provoca daune ireparabile parchetului.

Alege serviciile CRISMAR.RO pentru un parchet intretinut ca la carte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *