În ce anotimp e bine să investești într-o centrala electrica

Comoditățile lumii moderne nu se limitează doar la gadget-uri performante și jocuri video, ci în mod realist, tehnologia a permis ca noi să avem comoditățile esențiale mai aproape și să le utilizăm fără niciun risc. Centrala termica este un bun esențial în orice locuință, fie că locuim la casă sau la bloc, centrala termica oferă o anumită independență energetică de care putem beneficia la orice oră. Dacă la început centralele pe gaze erau cele mai populare, trecerea timpului și conștientizarea impactului asupra mediului pe care îl au gazele, varianta centralei electrice a surâs din ce în ce mai mult. O centrala electrica este foarte avantajoasă, deoarece nu prezintă niciun pericol, poate fi amplasată ușor de către un specialist, iar în cazuri speciale poate fi conectata și la acumulatorii unui panou solar pentru a genera căldură.

Pentru a răspunde la întrebarea: În ce anotimp e mai bine să investești într-o centrala electrica? Probabil am zice că vara, deoarece costurile la alte facturi sunt reduse, iar necesitatea pentru funcționarea centralei este inexistenta. Însă răspunsul nu poate fi unul standard, fiecare va face această îmbunătățire a locuinței atunci cand are nevoie și bugetul necesar. Actualmente, pe piața din România predomină centrala pe lemne, dar și centrala electrica, însă alegerea rămâne, până la urmă, la latitudinea cumpărătorului care va ști mai bine de ce are nevoie.

Încălzirea electrică este o opțiune excelentă atunci când se ia în considerare modul cel mai bun de a încălzi un spațiu. Fie că este o cameră în casa ta, un atelier rece sau chiar un mobilrom, centrala va funcționa de minune. Spre deosebire de multe alte forme de încălzire, exista mult mai puține lucruri la care să ne gândim cand vine vorba de instalarea încălzirii electrice și, în unele cazuri, poți finaliza singur instalarea.

Cele mai frecvente tipuri de încălzire electrică sunt:

-Radiatoare electrice;

-Încălzitoare de stocare nocturne;

-Încălzitoare prin convecție;

-Panouri termice cu infraroșu.

Există, de asemenea, încălzitoare cu ventilator, o altă formă de încălzire electrică, dar sunt mai potrivite pentru instalațiile temporare.

Radiatoarele electrice funcționează într-un mod similar cu cel al radiatoarelor standard în sistemele de încălzire centrală. Elementele de încălzire multiple din radiator sunt încălzite rapid prin electricitate și asigură o distribuție uniformă a căldurii, rezultând o căldură adesea mai confortabilă. Radiatoarele electrice au toate avantajele unui încălzitor cu convecție față de un încălzitor de depozitare de noapte, dar cu unele diferențe. Încălzitoarele prin convecție funcționează prin curenții de convecție ai aerului care circulă prin corpul aparatului și prin elementul său de încălzire. Principalele avantaje ale încălzitoarelor prin convecție sunt că le poți porni și opri independent unul de celălalt, permitându-ți să încălzești spațiile de care ai nevoie, atunci când ai nevoie. De asemenea, sunt de obicei mai mici decât încălzitoarele de stocare nocturne.

Avantaje centrala termica electrica

Centralele termice electrice sunt o metodă de încălzire a apei calde printr-un sistem care folosește doar energie electrică. O centrala termica tipică folosește gazul pentru încălzirea apei, în timp ce una electrică poate fi folosită și în zone în care alimentarea cu gaz nu este posibilă.

Întrucât centralele termice obișnuite se bazează pe arderea gazului pentru a genera căldură, centralele termice electrice se bazează pe energia electrică provenită de la rețeaua de alimentare a proprietății. Ele încălzesc cu ajutorul rezistentelor electrice din centrală. Apa devine tot mai fierbinte pe măsură ce intră în contact cu rezistentele electrice. După ce se încălzește suficient este pompata în calorifere pentru a încălzi toate camerele.

Încălzirea cu centrale termice electrice este foarte populara pentru că sunt considerate foarte eficiente. Acest lucru se datorează faptului că centralele termice electrice nu se bazează pe arderea combustibililor fosili, precum gaz ori petrol, pentru a produce căldură.

În prezent, centrala termica electrica are un avantaj important deoarece stăpânește o arie foarte mare de acoperire a rețelei electrice. Au un randament de 99%, fiecare kwh care este consumat, se transformă în căldură. Sunt singurele centrale care folosesc energia curată electrică. Se pot alimenta și cu energie electrică eoliană, care este o sursă sustenabilă, spre deosebire de centrala termica cu gaze, acolo unde sursele pamantului sunt epuizabile.

Centrala termica electrica nu poluează mediul deoarece nu elimină noxe periculoase pentru mediu. Încălzesc repede spațiul în care sunt montate, iar capacitatea acestora de a genera apă caldă și căldura este cu mult mai rapidă decat centralele termice pe gaz sau peleți.

Din punct de vedere al mentenanței, centrala termica electrica nu are nevoie de revizii atat de dese precum cele pe gaz și nici nu trebuie să fie racordată la rețelele comune.

Centralele electrice sunt alternativa ideală atunci când nu există acces la o conducta de gaz deoarece asigură în timp util apa caldă menajera, dar și încălzirea locuinței.

Centrala electrica nu ocupă mult spatiu și este potrivită pentru orice tip de locuință. Pentru încălzirea apei, ai și mai multe opțiuni din care sa alegi.

Un cazan electric funcționează asemănător ca și alte tipuri de cazane, cu excepția faptului că utilizează electricitatea ca și combustibil.

Un element de încălzire acționează asupra apei, similar cu un ceainic. Pompele mută această apă la calorifere în toată casa ta. Această apă fierbinte poate fi, de asemenea, pompată direct la o priză sau la un rezervor de stocare al apei, similar cu cel găsit într-un cazan convențional sau de sistem. Pentru aceste tipuri de cazane electrice, beneficiezi de economii la factură, deoarece poți încălzi apa în timpul nopții. Pentru un cazan combinat, vei fi taxat cu tarif mai mare pe timp de zi.

Pompele de căldură, fie cu sursa de aer, fie geotermală, distribuie căldura, mai degrabă decât o generează. Gama de centrale electrice existente pe piață acoperă o gamă vastă de necesități, iar prețurile sunt foarte avantajoase. În prezent, există  magazine online de specialitate care comercializează sisteme de încălzire electrice oferind toate informațiile de care clientul are nevoie. O centrala electrica este investiția care poate crește valoarea locuinței și care poate să ofere confort indiferent de anotimp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *