spot_img

În timp ce așteaptă să plece în Kazahstan, papa Francisc anunță că va merge în Coreea de Nord dacă va primi o invitație

Date:

Papa Francisc și-a exprimat din nou dorința de a vizita Coreea de Nord, de data aceasta vorbind chiar de o invitație la Phenian, relatează Rai News.

Papa Francisc apel contra războiului în UcrainaFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Într-un interviu acordat postului KBS, suveranul pontif a spus că ar putea călători în țara condusă de Kim Jong-un dacă ar primi o invitație.

Liderul spiritual al creștinătății catolice și-a exprimat în repetate rânduri intenția de a merge la Phenian, dar este pentru prima dată – subliniază postul de televiziune sud-coreean care l-a intervievat – când cere indirect țării asiatice să trimită o invitație oficială.

Interviul exclusiv de 30 de minute cu radiodifuzorul sud-coreean KBS va fi difuzat vineri.

Suveranul Pontif a vorbit despre probleme de război și pace, subliniind marea sa preocupare pentru producția de arme.

Potrivit celor declarate de producătorii emisiunii, Papa Francisc a reiterat că fondurile pe un an destinate producției de arme, dacă nu sunt folosite, pot rezolva problema foametei în întreaga lume. De asemenea, Pontiful i-a invitat și pe sud-coreeni, care au suferit din cauza războiului, să lucreze pentru pace.

Zilele trecute papa Francisc a fost criticat dur de ambasadorul Ucrainei la Sfântul Scaun după ce a declarat că Daria Dughina, ucisă weekendul trecut într-o explozie, a fost o „victimă nevinovată” a războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related