Încă se mai poate. Cum poți să reduci facturile pentru utilități. E ultimul tren | NEWS20

Încă îţi mai poţi reduce facturile pentru utilităţi. Poate fi ultimul tren, având în vedere că statul intervine din ce în ce mai mult într-o piaţă care se doreşte liberă.

De la 1 martie, timp de trei ani, ANRE a stabilit preţurile reglementate la care cei patru furnizori de ultimă instanţă (FUI) obligaţi vor vinde energia electrică petru cei 7 milioane de clienţi casnici în cele opt zone de reţea din ţară. Teoretic, acestea sunt cele mai mici preţuri cu putinţă, iar orice consumator dintre cei 2 milioane din concurenţial poate trece la reglementat dacă preţul la care plăteşte acum energia electrică la furnizorul său comercial este mai mare decât stabilit de ANRE pentru FUI, scrie e-nergia.

Alături de cei patru FUI obligaţi, ANRE a relaxat regulile pentru ca furnizorii concurenţiali să devină, la cerere, FUI obligaţi, la preţuri reglementate.  Asta pentru a nu distruge baza de clienţi a furnizorilor care au câştigat consumatori pe piaţa concurenţială, proces care a fost însoţit de costuri însemnate, notează sursa citată.

Detalii despre cele mai bune tarife şi despre cum te poţi muta de la un furnizor la altul, găsiţi pe e-nergia.

 

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *