Incearca aceste antrenamente pe bicicleta fitness si iti vei atinge obiectivele in scurt timp!

bicicleta fitness

Multe persoane care se antreneaza pe bicicleta fitness aleg sa desfasoare sesiuni de pedalare monotone, astfel incat rezultatele nu sunt deloc multumitoare. Atunci cand vrei sa iti faci incalzirea pentru exercitii solicitante, 10 minute de pedalare la intensitate mica sunt recomandate. Daca vrei sa slabesti sau ai alt obiectiv sportiv cu acest aparat, efortul scazut sau moderat nu te va ajuta foarte mult.

Daca vrei sa te bucuri de beneficiile pe care le poate oferi o bicicleta fitness, trebuie sa depui efortul necesar. Astfel, nu timpul pe care il petreci in fiecare zi pe sa este important, ci nivelul de solicitare pe care il presupun antrenamentele pe care le desfasori. In plus, dieta poate fi un factor care te “trage inapoi”, asadar ai grija sa o adaptezi efortului fizic depus si rezultatelor pe care le doresti.

Daca vrei o schimbare intr-un timp scurt cu ajutorul sesiunilor de pedalare, in randurile ce urmeaza vei descoperi doua antrenamente pregatite de expertii de la Sport-Mag. Acestea se vor dovedi deosebit de eficiente in arderea tesutului adipos si imbunatatirea sistemului cardiovascular.

1. Imbunatatirea rezistentei la efort

Daca ti-ai propus sa imbunatatesti sistemul cardiovascular si sa cresti rezistenta corpului tau la efort sustinut, exercitiile cardio pe bicicleta fitness sunt ideale. Acest antrenament foloseste metoda Ritmului Cardiac Maxim (RCM). Prin atingerea si mentinerea unui ritm ridicat, anduranta si capacitatea corpului de recuperare dupa activitate intensa vor creste considerabil.

Unele modele iti pot oferi informatii despre ritmul cardiac fie printr-o curea wireless pe care trebuie sa o porti, fie prin manerele metalice care monitorizeaza bataile inimii tale. Daca nu ai la dispozitie un astfel de model, te poti orienta in functie de Rata de Efort Perceput (REP). Aceasta este o scara de la 1 la 10 care te ajuta la evaluarea gradului de efort depus in timpul unui exercitiu fizic, 1 fiind extrem de usor, 5 este efortul moderat si 10 este maximum de efort, cel care duce la extenuare. Iata programul pe bicicleta fitness:

– 5 minute de incalzire pedaland fara efort considerabil;

– 5 minute in zona de 50-60% RCM sau 4-5 REP;

– 5 minute in zona 60-70% RCM sau 6-7 REP;

– 5 minute in zona 70-80% RCM sau 7-8 REP;

– 2 minute de efort sustinut in zona de 80-90% RCM sau 8-9 REP;

– 10 minute: lasa ritmul cardiac sa scada la valoarea de 60% din maxim, apoi readu-l la 80-90% si incearca sa depasesti 90%, dupa care micsoreaza-l din nou pana la 60-70%. Continua aceste ruperi de ritm pe toata durata celor 10 minute.

– incheie antrenamentul cu 5 minute de revenire, pedaland usor.

2. Topirea tesutului adipos

Atunci cand vrei sa arzi caloriile pe care le consumi si sa elimini kilogramele in plus, corpul trebuie sa simta socul unei activitati fizice de intensitate mare si sa sustina efortul pentru un timp cat mai indelungat. Iata, asadar, antrenamentul pe care l-ai putea incerca pe bicicleta fitness atunci cand iti propui sa slabesti:

– 5 minute de incalzire pedaland cu viteza MICA la rezistenta MICA;

– 5 minute de pedalat RAPID la o rezistenta MICA;

– 5 minute de pedalat LENT la o rezistenta MARE;

– 4 minute de sprinturi Tabata: 20 de secunde de efort maxim urmate de 10 secunde de recuperare – 8 serii;

– 5 minute de revenire pedaland cu viteza MICA la rezistenta MICA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *