Incendii în Portugalia: Un bombardier cu apă s-a prăbuşit, moartea pilotului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un avion bombardier cu apă care lupta împotriva incendiilor forestiere în Portugalia s-a prăbuşit vineri seară în apropiere de Vila Nova de Foz Coa, în regiunea Guarda (nord), provocând moartea pilotului, singurul său ocupant, a anunţat protecţia civilă, transmit AFP și Agerpres

Temperaturile in Spania si Portugalia, pe 13 iulie 2022Foto: Meteociel

„În acest stadiu, nu avem detalii despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat presei comandantul protecţiei civile naţionale, André Fernandes.

Avionul era de dimensiuni medii, de tip FireBoss.

„Cu mare consternare am aflat despre moartea pilotului avionului care s-a prăbuşit în timp ce se lupta cu un incendiu”, a reacţionat premierul portughez, Antonio Costa, pe contul său de Twitter.

În această ţară afectată timp de o săptămână de temperaturi caniculare şi o serie de incendii, serviciile de urgenţă au identificat vineri seară peste 12 incendii active care au mobilizat peste 900 de pompieri.

În acelaşi timp, tot în nordul Portugaliei, unul dintre cele mai îngrijorătoare incendii a izbucnit în municipalitatea Baiao, o zonă deluroasă din regiunea Porto, în amonte de Douro, marele râu care îl traversează.

Înainte de a scădea uşor vineri, temperaturile au ajuns cu o zi înainte la 47 de grade în nordul Portugaliei, un record pentru luna iulie în această ţară.

De la începutul anului 2022, peste 30.000 de hectare au fost lovite de flăcări în Portugalia, cea mai mare cifră la 15 iulie din 2017, un an marcat de uriaşe incendii de pădure care au făcut peste o sută de morţi.

Miercuri, în Grecia, doi dintre cei patru membri ai echipajului unui elicopter care ajutau la combaterea unui incendiu forestier de pe insula Samos au murit când aparatul s-a prăbuşit în mare.

spot_imgspot_img