Inchirierea de birouri: avantaje si dezavantaje

Inchirierea unui biroului nu este o optiune potrivita nevoilor si profilului tuturor companiilor. Exista si alte alternative care iti permit sa beneficiezi de multe avantaje si sa economisesti bani! Cu toate acestea, sunt multe companii care cauta birouri de inchiriat Dorobanti.

O companie are optiunea de a inchiria spatii comerciale pentru a-si gazdui activitatile. Aceasta adresa poate fi folosita ca sediu social sau pur si simplu ca loc de munca. In functie de activitatea ta, este posibil sa optezi si pentru lucrul de acasa prin utilizarea domiciliului de afaceri.

Nu exista o solutie universala, iar aceasta dilema apare adesea pentru companiile in crestere care prefera sa se dezvolte inainte de angajare.

Inchirierea spatiilor comerciale curate se pare ca are multe avantaje

Inchirierea unui spatiu comercial  pentru a-ti gazdui activitatile este, fara indoiala, solutia care iti ofera cea mai mare flexibilitate daca doresti sa te muti in spatii mai spatioase atunci cand se dezvolta activitatile tale.

Apoi, aceasta solutie permite companiei sa-si construiasca adevarata identitate, iar prestigiul zonei Dorobanti ajuta la intarirea reputatiei sale alaturi de toti partenerii sai. De exemplu, ii permite sa comunice clientilor sai un sentiment de stabilitate.

In sfarsit, birouri de inchiriat Victoriei comerciale face posibila si deducerea chiriilor si asigurarilor din profitul impozabil al companiei tale.

In realitate, aceasta solutie are si dezavantaje semnificative!

In primul rand, costurile suportate de inchirierea spatiilor comerciale sunt adesea subestimate.

Dincolo de chiria lunara, plata unui depozit de garantie si eventual a unei garantii bancare este uneori obligatorie, mai ales la inceputul activitatii. 

O companie tanara ale carei capacitati financiare sunt uneori limitate nu poate face o astfel de investitie fara a-si compromite capacitatea de a investi sau de a se dezvolta.

In cele din urma, iti asumi si riscul de a nu ti se reinnoi contractul de inchiriere si de a fi nevoit sa iti parasesti sediul comercial intr-un moment inoportun din punct de vedere financiar.

Aceasta solutie prezinta multe pericole semnificative care nu sunt intotdeauna usor de anticipat pentru o companie tanara.

De asemenea, toate formalitatile administrative si fiscale care trebuie avute in vedere distrage atentia antreprenorului din inima activitatii sale.

Concluzie

Prin urmare, inchirierea birourilor nu este intotdeauna necesara si aceasta intrebare trebuie decisa de la caz la caz in functie de nevoile specifice fiecarei structuri.

Adesea perceputa ca o solutie flexibila si serioasa, inchirierea birourilor poate fi restrictiva si poate deveni o frana pentru cresterea unei companii mai mici, insa nu si pentru o companie puternica.

Prin urmare, micile afaceri au posibilitatea de a profita de avantajele oferite de o alta alternativa: domicilierea.

Alegand  o adresa de afaceri  la o adresa prestigioasa, liderii de afaceri pot combina un castig semnificativ in notorietate, flexibilitatea oferita de munca de acasa si limitarea cheltuielilor lor.

Firmele de domiciliu ofera adesea oferte de servicii à la carte adaptate tuturor bugetelor, de la cateva zeci de euro pe luna pentru o adresa de sediu cu redirectionare corespondenta.

Domiciliarea afacerii permite tuturor angajatilor sa se concentreze pe dezvoltarea afacerii lor prin delegarea sarcinilor redundante si consumatoare de timp la un ritm limitat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *